Ransdorf

Ransdorf Zdroj: youtube.com

Soudruh Ransdorf krade a mlátí novináře

Europoslanec Miloslav Ransdorf byl nizozemským novinářem přistižen, jak v šest hodin vstupuje do sídla europarlamentu, tam si „odpíchne“ za 300 EUR a po pěti minutách už zas budovu kvapně opouští.

Když se ho během úprku reportér ptal, jak je možné, že si za pětiminutové nicnedělání právě připsal na účet 300 EUR, Ransdorf mu odpověděl, že je „stupid“ a dal mu ránu. A následně na nepohodlného novináře ještě žaloval u šéfa evropského parlamentu Martina Schulze.

Prý jde o útok na parlament a jeho jednotlivé členy, psal pak Ransdorf známému vzteklému socialistovi Schulzovi. A nepletl se. Je to pravda, soudruhu Ransdorfe, opravdu se jedná o útok na členy, kterým není trapné skočit si do práce na pět minut, aby si ke složenému měsíčnímu platu, převyšujícímu 10 000 EUR čistého, ještě švindlem přilepšili o příspěvek na denní diety ve výši cca 300 EUR. Ten přitom europoslancům náleží jen ve dnech, kdy se zúčastní zasedání. Je ale běžnou praxí, že poslanci se v práci zastaví jen „na otočku“, podepíší se na prezenční listinu a obratem zas sviští za svými osobními záležitostmi. Není výjimkou, že s sebou mají i kufry, zejména před víkendem.

Ransdorf není prvním zlodějem, který byl u zajišťování si tohoto neoprávněného příjmu přistižen. Už v roce 2009 reportéři německé stanice RTL natočili v prostorách europarlamentu neuvěřitelné záběry. Chodba v patře s prezenčními listinami byla ráno plná kufrů a poslanců, kteří si přišli pro své tři stovky, které jim nepatří. Někteří před kamerami v panice prchali, jiní se pokoušeli dětinsky vymlouvat, a ti nejostřejší rovnou vyhrožovali. Po dvou hodinách novináře protiprávně vyvedla ochranka. Video se stalo hitem, ale stejně se na něj po čase zapomnělo. Solidní comeback na výsuní sociálních sítí této šmelině dnes však přinesl Miloslav Ransdorf.

V médiích se později objevily Ransdorfovy ubohé vytáčky a videozáznamem předem vyvrácené lži, že byl v práci déle, že si novináři nenechali nic vysvětlit, že mu zatarasili cestu… Velmi nepřesvědčivé. A nepostavili se za něj ani kolegové. "Politikovi není dovoleno zaútočit na novináře jen proto, že klade nepříjemnou otázku," nechala se slyšet německá europoslankyně Rebecca Harmsová. Možná se poučila zkušeností jiné zelené poslankyně, Hiltrudy Breyerové, kterou před lety novináři z RTL ugrilovali ve výtahu tak, že to nakonec vzala i s kufrem po schodech a následně v europarlamentu skončila. Vypadá to jako dobrý příklad, co říkáte, soudruhu Ransdorfe?