Martin Bursík

Martin Bursík Zdroj: Karel Pešek / Mafra / Profimedia

VILIAM BUCHERT: Bursík tvrdí, že je jako Jágr. Tak to již brzy skončí a nic nevyhraje

Martin Bursík se stal předsedou Liberálně ekologické strany (LES) a chtěl by opět uspět na české politické scéně. V rozhovoru v sobotní MF Dnes se pak přirovnal k hokejistovi Jaromíru Jágrovi. Jenže právě v tom je potíž.

Bursík na otázku proč pořád střída politické strany (byl už v Občanském hnutí, v SD-LSNS, Unii svobody, Straně zelených a teď je v LESu) odpověděl: „U mě nejlépe na tu otázku odpověděl Jaromír Jágr, když se ho ptali, proč střídá týmy. On řekl, že hraje pořád stejný hokej.“

Martin Bursík ale vůbec nepochopil, že Jágr sice hraje pořád stejnou hru, tedy hokej, ale že on sám ho hraje už zcela jinak, než kdysi. Bývaly doby, kdy byl Jágr nejlepším hokejistou na celém světě, ale ty jsou dávno pryč. Rád by sice ještě něco velkého vyhrál, ale ani to se už zřejmě nepovede. To nejlepší už má za sebou, teď nastal čas stavět Jaromíru Jágrovi sochy. Pokud chce být Bursík jako on, tak v politice už neuspěje. To nejlepší (nebylo zase toho málo) už má také za sebou.

Stejně jako Jágr, je i Bursík pořád ve středním věku, jsou oba finančně zabezpečení, mohou se věnovat něčemu jinému, než je hokej či politika. Jinde jsou ještě možnosti vyhrávat.