Vít Bárta

Vít Bárta Zdroj: Profimedia.cz

JIŘÍ X. DOLEŽAL: Vítek Bárta ať radši mlčí!

Vítek Obálka našel novou stranickou identitu: Jeho strana VV je nesmrtelným Terminátorem, který se jako pták Fénix vždy zvedne z popela, aby mohl znovu dále bojovat proti korupci, nešvarům a zlodějům jako Andrej Babiš.

Od té doby, co si Vítek Obálka vzal doktorku teologie, zdá se, jako by viděl smítka v oku druhých více než břevno v oku svém. Jeho strana chce bojovat za levné potraviny a - cituji - „zlodějům jako Andrej Babiš“. Podívejme se ale podrobněji, kdo zde chce tepat nešvary.

 

Především - kde je původ peněz Víta Bárty? Na rozdíl od Andreje Babiše, který v Česku vyrábí možná kvalitou napadnutelné, ale přesto jedlé potraviny, vydělal Vítek Obálka své peníze šmírováním a fízlováním. Je samozřejmé, že například hlídat placené parkoviště - jak dělá ABL - není nic špatného. V minulosti se však ukázalo, že ABL brala i kšefty jako sledování nepohodlných opozičních politiků. A takové peníze opravdu nelze považovat za poctivě vydělané. Pro vídeňský párek v oku Andreje Babiše přehlédl Bárta ABL v oku svém.

 

Nyní se podívejme na jeho slavné osvobození před soudem. Nejprve soudce vyslechl všechny zúčastněné a svědky a konstatoval, že Bárta měl jako jako základní mechanismus ovládání své strany rozdávání obálek s penězi. Nikdy se nedozvíme, kolik véčkařů obálky dostávalo, přiznali se dva. Pak soudce Bártu odsoudil za korupci, následně ho odvolací soud zprostil, a původní obvodní soud to zproštění musel potvrdit. V rozhodnutí stálo, že sice Bárta obálky rozdával, ale že na tom není nic trestného. Samu skutečnost finančních toků od Bárty do kapes Kočí a Škárky nikdo nezpochybnil.To prostě proběhlo.

 

Takže resumé: Podnikatel, který zbohatl špiclováním a řídil politickou stranu obálkami s penězi, se cítí jako za Dobro bojující Terminátor a podnikatele, kteří zbohatli méně problematicky než on, nazývá slůvkem „zloděj“. Jediné, co mě v této souvislosti napadá, je tedy zvolání: TY DRŽ HUBU, VÍTKU!!!