Video placeholde

Fištejn: Nic horšího než Putin v Rusku nebude. Diktaturu nezachrání ani koncentráky

Čím dál víc se začíná spekulovat o konci Vladimira Putina v čele ruské federace. I když šlo většinou o úvahy v duchu přání otcem myšlenky, události posledních dní nás nutí o alternativách k Putinovu režimu vážně přemýšlet.

Dosud se jako možné příčiny konce Vladimira Putina jevily především mnohými bájemi opředené jeho údajné zdravotní potíže. Se začátkem války na Ukrajině se začaly uvažovat i jiné možnosti. V důsledku protiruských sankcí totiž přišla o nemalé prostředky řada ruských oligarchů. A spekulace o tom, že by kvůli tomu začali usilovat Putinovi o život, na sebe nenechaly dlouho čekat. Je totiž málo představitelné, že by se Vladimir Putin vlády v Rusku dobrovolně vzdal. Jakkoliv se jeho osud dá těžko předpovídat, stejně tak nejasné je, kdo by ho mohl nahradit. A tato otázka s sebou logicky nese četné obavy.

Víkendový pokus o vojenský převrat ukázal, kdo by se v Rusku mohl ucházet o moc a jakou silou. Je vůbec možné, aby Vladimira Putina vystřídal někdo ještě horší než on? A je to Jevgenij Prigožin? Na tuto otázku odpovídá Jefim Fištejn ve videu.