Video placeholde
Soud Andreje Babiše kvůli kauze Čapí hnízdo (5.1.2023)
Soud Andreje Babiše kvůli kauze Čapí hnízdo (5.1.2023)
Soud Andreje Babiše kvůli kauze Čapí hnízdo (5.1.2023)
Soud Andreje Babiše kvůli kauze Čapí hnízdo (5.1.2023)
Soud Andreje Babiše kvůli kauze Čapí hnízdo (5.1.2023)
29
Fotogalerie

Nech jdou do p*či, pravda a láska, hulákal Babiš v roce 2017. Teď doufá, že pravda a láska zvítězí

Z dotačního podvodu obžalovaný expremiér, kterému hrozí až 10 let za mřížemi, je skutečný názorový ekvilibrista. Samozřejmě je řeč o Andreji Babišovi. Současná prezidentská kampaň se nevyvíjí podle jeho představ. Bašta, zmatený senior z SPD, posiluje, u soudu se to nevyvíjí dobře a ještě se šéf hnutí ANO bojí do televizních debat. Do boje tak musel holdingový tisk. Server Lidovky, který patří do svěřenského fondu Andreje Babiše, udělal s kandidátem na prezidenta rozhovor. A kromě celé řady nestoudností se v něm Andrej Babiš otřel o Václava Havla. Pojďme mu připomenout historii.

Bývalý kariérní komunista a člen STB Babiš ztělesňuje vše, proti čemu Havel celý život bojoval. To mu ale nebrání si brát do úst slavný citát. Naposledy to obžalovaný předseda ANO předvedl ještě jako trestně stíhaný premiér v roce 2019, kdy v rámci výročí sametové revoluce přednesl projev, kde Havla velebil. A už tehdy jsme mu museli připomenout, jak to s pravdou a láskou Babiš ve skutečnosti má. Zjevně to nestačilo, takže to musíme udělat znovu.

A co se vlastně stalo? Na otázku, jaký má vztah k Bohu, odpověděl Babiš serveru Lidovky takto: „Samozřejmě, moje maminka chodila do kostela. Byla věřící. Já také občas chodím do kostela. Nosím u sebe i jezulátko. Zkrátka musíte něčemu věřit. Především tedy věřím, že pravda a láska zvítězí“. Podobný Babišův výrok se dá označit pouze slovem „chucpe“.

Sám Babiš totiž v roce 2017 v odposleších, které na Twitteru zveřejnila Skupina Šuman, prohlásil: „Havla zvolili vlastně ještě komunisti. Tam byl ten deal, oni byli zavřený ve sklepech, oni nechtěli vylézt a ten deal byl o tom, že Ústavu komunistickou tam nezrušili. Nezrušíte komunistickou stranu, my zvolíme Havla. Tak nech jdou do píči… pravda a láska.“

A tak to máte u Babiše se vším. Člověk s absolutní absencí svědomí je schopen říct úplně cokoli, byť to zní v jeho podání sebevíc hloupě. Zapomněl totiž dodat, že jediné, na čem mu záleží, je to, aby vždy vítězila jen jeho pravda a jeho sebeláska.