Video placeholde

Nech jdou do p*či pravda a láska! Babiš sice 17. listopadu chválil Havla, dříve mu ale sprostě nadával

Je to jen pár dní, co Andrej Babiš přednesl v rámci výročí sametové revoluce projev, za který mu tleskali i jeho odpůrci. Byla to řeč plná velkých obrazů, (ne)omluvy za premiérovo členství v KSČ a hlavně chvalozpěv na Václava Havla. A potlesk by byl na místě, pokud by to nemělo jedno obrovské ALE. Sám Babiš se na Havlovu adresu v minulosti vyjadřoval velmi vulgárně. A není to ani tak dávno. Poslechněte si důkaz ve videu v úvodu článku.

Nikdo by asi premiérovi nevyčítal, že přednesl projev, který mu tak jako vše, co v politice dělá, na míru ušili marketingoví poradci. V hnutí ANO se tak dělá všechno od výběru barev na plakáty až po návrhy zákonů ve sněmovně. A na voliče to funguje. Stejně jako na ně fungoval onen projev. Kdyby ovšem na internetu nebyly snadno dohledatelné důkazy, že Andrej Babiš ve skutečnosti Havlem naprosto pohrdá a má pro něj jen ta nejhrubší slova.

Celou nahrávku si přehrajete zde:

Několik vět AB from Skupina Šuman on Vimeo.

„Havla zvolili vlastně ještě komunisti. Tam byl ten deal, oni byli zavřený ve sklepech, oni nechtěli vylézt a ten deal byl o tom, že Ústavu komunistickou tam nezrušili. Nezrušíte komunistickou stranu, my zvolíme Havla. Tak nech jdou do píči… pravda a láska,“ říká Andrej Babiš na nahrávce z roku 2017, kterou zveřejnil twitterový účet Julius Šuman.

Každý, kdo se někdy pohyboval v okolí současného premiéra, ví, že pro hrubá slova nechodí daleko. V případě Václava Havla se tak ještě docela krotil. Stejně je od něj opravdu bizarní v projevu 17. listopadu tvrdit, že nebyl tak statečný jako Havel. Tedy pokud vám jako bizarní už nepřipadá fakt, že někdo osočuje Václava Havla z „dealu“ s komunisty a sám je soudně uznaným spolupracovníkem STB s krycím jménem Bureš. I tady se tak ukazuje premiérova nahota. I kdyby udělal tisíc vstřícných kroků ve své funkci, nikdy se nezbaví té černoty kauz, do kterých se za svůj život namočil.