Jana Mračková Vildumetzová, místopředsedkyně Sněmovny

Jana Mračková Vildumetzová, místopředsedkyně Sněmovny Zdroj: Archiv Blesku

Podnikatel Zakária Nemrah na svatbě Jany Mračkové Vildumetzové.
Podnikatel Zakária Nemrah na svatbě Jany Mračkové Vildumetzové.
Andrej Babiš s partnerkou podnikatele Zakárii Nemraha na svatbě Jany Mračkové Vildumetzové.
Obviněný podnikatel Zakaría Nemrah na svatbě Jany Mračkové Vildumetzové.
Stínová ministryně Jana Mračková Vildumetzová v Otázkách Václava Moravce (3. 4. 2022)
9
Fotogalerie

Organizovaný zločin, hnutí ANO, myšlenková panna Vildumetzová a jako vždy nevinný Babiš

Už jsem si myslel, že bizarnosti nového seriálu Pálava a televizní show Agáta Jaromíra Soukupa nelze v těchto týdnech nijak překonat. Mýlil jsem se – členka předsednictva hnutí ANO, stínová ministryně vnitra a místopředsedkyně Poslanecké sněmovny Jana Mračková Vildumetzová to dokázala. Její tvrzení, jak v podstatě skoro nezná člověka (Zakaria Nemraha obviněného v známé kauze Dozimetr), který byl přitom svědkem na její svatbě a pak se stal kmotrem jejího dítěte, překonává i některé politické sci-fi historky, kterými nás léta krmí její guru Andrej Babiš.

Hnutí ANO v posledních době mohutně kritizuje každého, kdo se stýkal s obviněnými v kauze Dozimetr, která se týká pražského dopravního podniku. Dokonce to byl i jeden z důvodů snahy Babišova hnutí vyslovit vládě nedůvěru, protože ANO hovoří společně s policií v této kauze o obviněných jako o skupině organizovaného zločinu. A ejhle – Jana Mračková Vildumetzová, čelní představitelka ANO, se stýkala se Zakariou Nemrahem (s informací přišel server Neovlivní.cz), který také uvízl v sítích Dozimetru. To, co pak v reakcích na to Vildumetzová předvedla, by měli prozkoumat psychologové nebo psychiatři. Je to dobrý matroš.

„Tento pán byl kamarádem mého manžela, já jsem se s ním nestýkala a ani jsem s ním nehovořila nad rámec společenských povinností,“ tvrdila Vildumetzová, když se objevily první informace o tom, že se s Nemrahem potkávala. Andrej Babiš, Alena Schillerová a další pak papouškovali její slova a bránili ji. Pak se ale objevilo, že Nemrah byl svědkem na svatbě Vildumetzové a že je kmotrem jejího dítěte. Ona ho ale vlastně moc nezná…    

Svatba Vildumetzové proběhla v srpnu 2018. Nemraha si prý vybral jako svědka na svatbu manžel dnešní místopředsedkyně sněmovny. To je takové běžné, že si pro jeden z vůbec nejdůležitějších okamžiků svého života vezmete za svědka někoho, kdo jde kolem a nevěsta v podstatě neví, kdo to je. V březnu 2020 se nové rodině narodil syn. Za jednoho z kmotrů dítěte byl opět vybrán Nemrah. Křest je vysoce intimní věc, ale Vildumetzová se opět tváří, že je to hlavně věc jejího manžela. Tak určitě…

Expremiér Babiš mezitím trousí, že vůbec netuší, kdo nějaký Nemrah je a že za všechno může manžel Vildumetzové, který je z ODS. Zřejmě občanští demokraté vyslali Jana Mračka do lůna hnutí ANO, aby ho rozvrátil zevnitř. Jenže se objevily další fotografie. Usměvavý Babiš tancuje v kruhu s ostatními hosty na svatbě Vildumetzové a zřejmě nějaký politický čert ho navedl, že u toho drží za ruku paní, která je čirou náhodou manželkou toho neznámého Nemraha. Pokud lze v tomto celém bizarním příběhu něčemu věřit, tak tomu, že Babiš možná skutečně často neví, které ženy drží za ruku.

Po tom všem existují pouze dvě možnosti. Jana Mračková Vildumetzová má vážné výpadky paměti, pak by ale neměla být místopředsedkyní Poslanecké sněmovny, protože tam řídí schůze. Nebo paní Vildumetzová lže, a pak by také neměla být místopředsedkyní Poslanecké sněmovny.

Ovšem u Vildumetzové nevíme, zda se nejedná o nějaký dlouhodobější a vážnější myšlenkový problém. Například v březnu 2019 říkala prezidentu Miloši Zemanovi při návštěvě Karlovarského kraje i toto: „Vaše bonmoty, postřehy, a především váš přehled je fascinující a nezapomenutelný. Skláním se před vaší moudrostí…“ Mám obavu, že to myslela zcela vážně a že to vymyslela sama.

Takže by vlastně nemuselo tolik překvapovat, že měla na vlastní svatbě svědka, který se pak stal i kmotrem jejího dítěte, ale ona s ním nikdy „nehovořila nad rámec společenských povinností“. Jiného takového člověka neznám, nikdy jsem o něm neslyšel a hnutí ANO nezbývá než k moudrosti Jany Mračkové Vildumetzové pogratulovat.