Video placeholde
Agáty Jaromíra Soukupa
Agáty Jaromíra Soukupa
Tihle dva odhalují své soukromí v pořadu Agáta Jaromíra Soukupa
Agáty Jaromíra Soukupa
Agáty Jaromíra Soukupa
23
Fotogalerie

Agáta Jaromíra Soukupa vypadá vedle Jaromíra Soukupa jako totální hvězda… Jaromíra Soukupa

Jak se postupně blížila premiéra Agáty Jaromíra Soukupa, byl jsem já, veliký fanoušek televize Barrandov, mimořádně napjatý. Zařadí se pořad do zlatého fondu televizního bizáru nebo nudně a šedě upadne v zapomnění jako Exkluziv Kateřiny Brožové? Po premiéře ještě odpověď nemáme, ale… bohužel to bude spíš to druhé. Jaromír Soukup se totiž stává metaparodií sebe sama.

Pamatujete Vlastíka Plamínka? To byl ten člověk, který v nočních vysílacích časech seděl před kamerou a tahal z důvěřivých žen v exekuci peníze tím, že jim vyvěštil, jak se dostat z exekuce. Ale protože byl televizní prostor už věštci dostatečně saturován, musel se pan Plamínek něčím odlišit. V jeho případě to byl bubínek a recitace nesouvisejících slov. Nejspíš si vzpomenete na jeho legendární performanci pod názvem Štěně. Štěně. Šššššštěně. 

Ano, Štěně bylo vynikající. Všichni jsme ho viděli, všichni jsme si ho užili, všichni jsme se upřímně zasmáli nad prostou debilitou celé situace. Jenže pak si Jan Kraus, nepřítel veškeré zábavy, musel pozvat Vlastíka do svého pořadu a pan Plamínek se tam začal předvádět. Viděl jasně, že lidem připadají jeho štěňata, zebry a chobotnice zábavné, a prostě šlápl na plyn. Stal se parodií sebe sama. Což je extrémně smutné, obzvlášť proto, že už před tím byl pouhou parodií člověka. Výsledek byl zkrátka trapný, nezábavný, otravný a vlastně trochu depresivní.  

No. A s Jaromírem Soukupem je to dost podobné.

To snad ne

Já už jsem měl dlouho podezření, že „vztah” Jaromíra Soukupa s Agátou Hanychovou je jenom způsob, jak si nahrabat víc televizních diváků (pro Jaromíra) a instagramových followerů (pro Agátu). A asi to tak i bude, po zhlédnutí prvního dílu pořadu jsem měl pocit, že je to jenom reklama na instagramový účet Agáty Jaromíra Soukupa, tedy na účet toho pořadu, nikoli na účet samotné Agáty. Jaromíra Soukupa. Nebo nedejbože instagram Jaromíra Soukupa.

Každopádně! 

Spíš doufám, že je jejich vztah pouze falešný a dělají ho pro sledovanost, protože jestli ne, je to ten nejdivnější vztah pod sluncem. Sám Soukup je vedle Agáty přirozený asi jako… no, jako Jaromír Soukup, já na to ani nemám metaforu. Však ho znáte, vyjadřuje se, jako by ho učil mluvit Google Translator, a má taková trhaná gesta, až mám podezření, že je to robot, kterého programovali ti samí lidé, co programovali eRoušku. 

Video placeholde
Jaromír Soukup o svatbě s Agátou: Plánujeme budoucnost se vším, co může přinést • Tomáš Ksandr

Jaromír celou dobu tvrdí, že je odpůrce scénářů, což vzhledem k jeho dramatické tvorbě nejspíš skutečně je. Ale zároveň se neumí uvolnit a improvizovat, takže vedle něj i ta Agáta působí jako sympatická, přirozená, šarmantní a pohotová lesní víla, zatímco on, když má v hlavě historku, tak ji prostě musí dopovědět, nehledě na to, co říká jeho partner ve studiu. To se nejspíš naučil za ta léta dělání rozhovorů s Tomiem Okamurou. 

Pak je tady ten fakt, že dvojice sice předstírá vztah, ale z nějakého důvodu předstírá manželství po patnácti letech, ne čerstvou letní lásku. To nejvztahovější, co zaznělo, byla totiž podivná pasivně agresivní debata o tom, kam s houbičkou na nádobí. Ale! Nutno dodat, že u toho jsem se cítil velice autenticky trapně a nepříjemně. Jako když jste na návštěvě u páru, který je zrovna uprostřed hádky, ale snaží se to před vámi nedat najevo. Znáte to, jak se rychle snažíte dopít a jít, ale Kryštof s Anetou vás tam drží, protože spolu nechtějí být sami, ale rozhodně nedělají dobrou atmosféru.

Na vážkách (Jaromíra Soukupa)

Zas nechci, aby to vypadalo, že Agáta Jaromíra Soukupa není zábavný pořad. Byla tam spousta skvělých momentů. Třeba to, jak na začátku ukazují, kolik časopisů o nich píše… a všechno jsou to Soukupovy časopisy. Nebo třeba to, když Agáta neví, kdo je Honza Musil, číslo dva televize Barrandov. Nebo jak Agáta řekla, to teda bylo hodně super, že muži a ženy jsou „geometrálně odlišní”.

Takže potenciál tam je. Dám si druhý díl. U vaření nebo u online hraní. Ale hvězdná (snad ne) dvojice se bude muset hodně snažit, aby mě přitáhla ke třetímu dílu.