Video placeholde

Kecy & politika: Zeman je z Vrbětic vyděšený. Skončí jako zrádce národa?

Útok ve Vrběticích změní podobu české politiky a ukončí posilování ruského vlivu na našem území. Věděl prezident Zeman o vyšetřování BIS, když ji v listopadu 2020 veřejně požádal o vydání jmen ruských agentů působících v Česku? Co tím sledoval? Skončí jako Jan Masaryk, který v roce 1947 prohlásil, že ve funkci začal jako ministr suverénního státu a skončil jako ruský pacholek? Nezašel v posledních letech Miloš Zeman v podpoře ruských zájmů příliš daleko? Poslechněte si podcast ve videu v úvodu článku.

Na tyto a další otázky se snaží odpovědět nový podcast Reflexu s názvem Kecy & politika. Každý týden se ve studiu potkají šéfkomentátor Reflexu Bohumil Pečinka a Petros Michopulos, který se čtvrtstoletí zabývá politikou a marketingem. Proběhly Vrbětice skutečně tak, jak je nám dvojicí Babiš-Hamáček dáváno k uvěření? Hosté podcastu si to nemyslí. Jak tedy celá kauza skutečně proběhla?

Poslechněte si celý podcast ZDE:

Pečinka i Michopulos nechtějí mít a nemají na všechny věci stejný názor. Otevřeně pochybují o tzv. bulharské stopě, kterou oficiálně uvádějí všechna média jako příčinu teroristické akce. Přiklání se k názoru, že smyslem útoku ve Vrběticích mohla být daleko víc snaha paralyzovat továrnu investora Garbriela Eichlera, která zde měla vyrábět chemické komponenty do amerických mezikontinentálních balistických raket. Dnes jeho továrna stojí ve vrbětickém areálu jako opuštěná vzpomínka na to, jak Česká republika není schopna ochránit firmu se strategickým určením.

Tyto a další podrobnosti v novém podcastu s názvem Kecy a politika. Najdete jej i v aplikaci Spotify.