Vítěz ankety o nejblbější výrok koronakrize

Vítěz ankety o nejblbější výrok koronakrize Zdroj: Reflex/ČTK

Vybrali jste nejblbější výrok epidemie: Poslechněte si zhudebněnou verzi. A zjistěte, kdo je bolševický nok

Dalo se to čekat, i když konkurence na startu byla zdánlivě slušná. Jenže premiér se svými slovy o tom, kdo a kdy (ne)přišel s matematickým modelem, nedal nakonec soupeřům šanci. Druhého na pásce, jímž se stal prezident Zeman a jeho hladové prase, překonal Andrej Blekota I. více než šestinásobně.

Pomyslný pohár pro vítěze je v dobrých rukách. Babiš svoji formu dokazuje dnes a denně, kdykoliv dostane příležitost promluvit bez přípravy. Loni kraloval žebříčkům rétorických troglodytů se svým exposé o přírodě: „My chceme znovu motýle. A ty včely mají rádi tu řepku, můžou si novináři kecat, co chtějí. Mají, je to pravda. Jsem byl v Lysé nad Labem na výstavě.“ Letos tedy využil příležitosti, kterou mu nabídla epidemie covid-19, a znovu neomylně bodoval.

V první pětce nejblbějších výroků koronakrize se díky vašim hlasům Babiš umístil dokonce třikrát. Do hlasování se zapojilo do dnešního poledne přes 6,5 tisíce respondentů a pro vítězný žvást hlasovalo více než 60 % z nich. Dopřejte si ho tedy ještě jednou v plné verzi: „My jsme zkrátka rozhodovali a v březnu někdo přišel s tím matematickým modelem a v srpnu někdo, sice byl to ten stejný člověk, ale už přišel v nějakém čase a ty, který měli přijít, nepřišli. To je v této fázi zbytečná debata.“ Unikát, jemuž se následně dostalo dokonce zhudebnění, které najdete zde.

Na druhém místě skončilo s deseti procenty hlasů oficiální vyjádření hlavy státu: „To prase bylo hladové.“ Prezident Zeman tak omlouval svého kancléře Vratislava Mynáře, který udělal v době jarního lockdownu doma v Osvětimanech nepovolenou zabíjačku. Na třetím místě se pak s osmi procenty umístila Babišova slova, jimiž představil nového vládního zmocněnce pro očkování: „Protože já mám svoje zkušenosti s ministerstvem zdravotnictví, celoroční, takže jsem se rozhodl, že to budu já.“

Čtvrté místo – zase Babiš: „Nejsem si vědom, že bychom udělali nějakou chybu. Vláda udělala maximum, má jasný výsledek, zachránili jsme tisíce mrtvých.“ Více než pět procent hlasů.

A na závěr vítězné pětky odborářský bafuňář Vladimír Dufek a jeho vzkaz majitelům restaurací, kteří se kvůli neustálým nuceným uzavírkám potýkají s existenční krizí: "Tak ať zkrachují. Je to prostě očistný proces, který funguje.“ Tato slova natolik vystihují podstatu bolševického myšlení, dle něhož skutečně pracují jen dělníci v továrnách a rolníci na polích, že se Reflex rozhodl udělit Dufkovi titul Bolševický nok a v posledním letošním čísle vydá jeho plakát.

Podrobné výsledky ankety najdete zde.

Nový Reflex s plakátem odboráře Vladimíra Dufka si již od čtvrtka můžete koupit v našem Ikiosku >>>

Bolševický nok Vladimír DufekBolševický nok Vladimír Dufek|Jan Ignác Říha