Praha nosí roušky

Praha nosí roušky Zdroj: Nguyen Phuong Thao

Praha nosí roušky
Koronavirová karanténa očima naší fotografky Nguyen Phuong Thao
Koronavirová karanténa očima naší fotografky Nguyen Phuong Thao
Praha nosí roušky
Praha nosí roušky
11
Fotogalerie

5 důvodů, proč je koronavirus požehnáním pro všechny slušné Čechy

Pandemie nemoci covid-19 je na první pohled pěkná polízanice. Zdravotnická i ekonomická. Ale ve skutečnosti koronavirus přinesl svět, jaký si opravdoví vlastenci a slušní Češi vždy přáli. Reflex přináší fakta o koronapandemii, které jiná média zamlčují. Sdílejte, než to smažou!

1. Zavřené hranice

První položka je jasná. Vláda konečně začala bránit státní hranici. Islamizace České republiky se zpomalila a nyní probíhá toliko plíživě přes několik otevřených okének s kebabem. Na ty si plukovník Prymula určitě brzy došlápne. Čmoudi a jiní arabáši mají teď v Česku utrum. A nejen oni. Vzduch v naší krásné vlasti neotravují nafoukaní Angláni, přiteplení Francouzi, o Belgičanech ani nemluvě. To jsou taky pěkní blbci. Vůbec nejlepší je, že se nemůže dovnitř ani ven. Podnikatelé a podobní zloději se už nemohou chlubit selfíčky z Řecka a dalších podezřelých lokalit, kde si váleli šunky, tloustli z cizáckých pokrmů a sprostě si užívali bohatství vydřeného z utrpení prostého lidu. Slušnému člověku stačí dvorek za chalupou a v létě týden na Mácháči.

2. Konec práškování chemtraily

Stačí jediný pohled na oblohu a srdce každého vlastence zaplesá. Z českého nebe zmizela letadla práškující obyvatelstvo zákeřnými chemikáliemi. Efekt se dostavil ihned. Pirátům se propadly preference, Kalousek má absťák a sahá po třech pistolích nejednou, zatímco pan premiér Babiš si v průzkumech konečně sahá na tak potřebnou ústavní většinu a Jarda Foldyna se pochlapil, poslechl hlas svého srdce a vstoupil do poslaneckého klubu SPD. I pan prezident vypadá jaksi víc k světu, když mu v Lánech nepadá na hlavu to Sorošem placené svinstvo. Vzchopil se k mimořádným výkonům, jako třeba vdechnutí plátku eidamu a několika kuliček hroznového vína přes roušku. Jediná letadla, která teď frčí nad našimi hlavami, nepřinášejí chemtrailovou smrt ze Západu, ale naději, radost a vysoce kvalitní respirátory z Východu. A tak by to už mělo zůstat.

3. Slovák v televizi

Večerní zprávy už zase připomínají ty staré dobré časy, kdy pivo stálo korunu sedmdesát, mléko bylo v igelitu a Havel ve vězení. Každý den v nich nejdříve vystoupí pán ze Slovenska, kterému sice není moc rozumět, ale myslí to s námi dobře a všechny nás ujistí, že situace se vyvíjí dobře. Jeho slova následně potvrdí děsivé záběry z kolabujícího Západu. Pak přijde chvíle pána ve svetru a reportáž o překročení plánu v šití roušek. K dokonalosti už chybí jen hymna na závěr vysílaní a monoskop.

4. Povaleči z kaváren do polí a továren

Komediantům sklaplo. Divadla, placená z našich daní, kde připravovali vlastizrádné protivládní aktivity a hráli úchylné hry, plné homosexualismu a českých vlajek zastrčených ve vagině, jim zavřeli. Takzvané umělecké filmy, které místo zaslouženého odpočinku po těžké práci, pobavení i poučení dělný lid jen znepokojovaly a urážely, se netočí. Letní festivaly, kde se místo našich lidových písní a dechovky provozovala feťácká hudba pro feťáky, jsou zrušené. Poctivá národní kultura má naopak žně. Pan velkomoderátor Soukup stále moderuje, soudkyně Barbara stále soudí a TV Šlágr stále vysílá ty naše hezké české písničky. Jen ten Tomáš Ortel nemůže koncertovat. Ale zase ho můžete podpořit nákupem mikiny za dva litry nebo přívěšku s křížem. Ten je za patnáct kil. Nekup to.

5. Udávání

Za protektorátu se práskalo za poslech Londýna a zatajenou husu, za komunistů se udávalo za poslech Svobodné Evropy a protistátní řeči v hospodě a nyní jsou bdělí občané na koni zas. Domovnice se opět těší bázlivé úctě, důchodci, vysedávajíce celý den u okna, jsou zase zaslouženými pány své ulice. Povinností každého občana je nahlásit opovážlivce, který si sundá roušku při cigaretě, eskadry pejskařek tvrdě potírají milenecké dvojice, které na lavičce nedodržují povinný dvoumetrový odstup, hajní číhají v hloubi hvozdů na nezarouškované výletníky. Zřízení Pomocné rouškové stráže je patrně jen otázkou dní. Především do hlav generace mladých spratků je třeba vtlouct koronovou disciplínu. Buď po dobrém, ale radši po zlém. V Praze (kde taky jinde, Praha je hnízdo nedisciplinovaných živlů) s tím už minulý týden začal policejní příslušník, který proplesknul náctileté hajzlíky, co provokovali sezením u rybníka. Jako všechno dobré, ani koronavirus sice nebude trvat věčně, ale doufejme. že se najde nějaký způsob, jak ohýbat mladý stromek i po pandemii.

Jak vidno, nic lepšího než nákaza čínskou chřipkou nemohlo slušné Čechy potkat. Snad leda že by z těch Antonovů na Ruzyni začali zase vystupovat bratři Rusové s kalašnikovy. Tak doufejme.

Jak se stát členem volební komise?