Video placeholde

Mají inteligentní lidé více sexu? Méně sexu? Můžete si vybrat studii dle gusta

Marilyn Vos Savant je člověk s nejvyšším naměřeným IQ v historii, podle některých testů její inteligenční kvocient dosahuje někam na dvě stě dvacet. Z běžné konverzace byste to ale neřekli, působí jako „normální“ bystrá žena. Ani její vztahy nejsou nijak výjimečné kromě toho, že jako celebrita randila s jinými celebritami. Nemá tedy inteligence žádný vliv na vaši sexualitu? Těžko říct, když se neshodneme na tom, co „inteligence“ doopravdy znamená.

Má inteligence nějaký vliv na vaši sexualitu? Mají geniální lidé podivnější sexuální choutky? Inu, zdá se, že ne. Podle většiny výzkumů nemá výše vašeho IQ na vaši sexualitu ten nejmenší vliv. S určitostí to nicméně tvrdit nemůžeme hlavně proto, že si nejsme jako lidstvo pořádně jisti, co vlastně výraz inteligence znamená, co všechno pod něj spadá… A desítky let už se mezi odborníky vede debata o tom, jestli je skutečně IQ ten nejlepší způsob, jak měřit inteligenci.

V nejnovější epizodě Hodiny dějepichu se zaměříme na to, co inteligence je, jestli se dá skutečně měřit a jaké životy mohou vést skutečně geniální lidé. Dozvíte se hromadu super temných faktů o Spojených státech, nacistickém Německu… a Přemku Podlahovi.