Účastníci Animefestu 2022

Účastníci Animefestu 2022 Zdroj: Petr Vagner

Účastníci festivalu Animefest 2022
Účastníci festivalu Animefest 2022
Účastníci festivalu Animefest 2022
Účastníci festivalu Animefest 2022
Účastníci festivalu Animefest 2022
122
Fotogalerie

S foťákem mezi fanoušky anime: Na brněnském Animefestu je k vidění hodně. Projděte si fotogalerii kostýmů

O víkendu 20-22. května 2022 proběhl v Brně již sedmnáctý ročník populárního festivalu Animefest. Jedná se o setkání fanoušků japonského komiksu (mangy) a animovaného filmu (anime). Jde zároveň o nejstarší a také největší samostatný con svého druhu v České Republice.

Program zahrnoval soutěže, přednášky hostů domácích i zahraničních, workshopy, promítání, soutěž o nejlepší kostým a mnoho dalšího. Účastníci si ale také užívali procházení mezi stánky prodávajícími zboží zaměřené na popkulturu, zejména na japonské anime, nebo pořizování fotografií. Mnoho návštěvníků se totiž festivalu zúčastnilo v kostýmu a jedním z největších lákadel Animefestu je tedy určitě pořídit si fotky s oblíbeným hrdinou, či hrdinkou.

Akce jako každý rok přilákala velké množství lidí, dohromady dorazilo na Animefest asi 8500 účastníků (o tisíc víc než posledně). Reflex na místě pořídil velkou fotogalerii náhodně odchycených cosplayerů, kterou si můžete prolistovat v úvodu článku a pokochat se nápaditostí a tvořivostí fanoušků japonského anime.