ComicCon2022

ComicCon2022 Zdroj: Petr Vagner

Účastníci festivalu Comic-Con 2022
Účastníci festivalu Comic-Con 2022
Účastníci festivalu Comic-Con 2022
Účastníci festivalu Comic-Con 2022
Účastníci festivalu Comic-Con Prague 2022
126
Fotogalerie

Ráj milovníků kostýmů a popkultury Comic-Con 2022 byl opět hit. Podívejte se na velkou fotogalerii kostýmů

Letošní festival Comic-Con Prague, který se konal od 22. dubna v pražském O2 universum, navštívilo přes 18.000 fanoušků sci-fi, fantasy a hororu. Návštěvnost třetího ročníku tak odpovídá loňské úrovni. Na první ročník přišlo předloni na stejné místo 23.000 návštěvníků. Čtvrtý ročník se v O2 universum uskuteční od 14. do 16. dubna příštího roku. Ještě předtím se letos 22. a 23. října na Výstavišti Brno bude konat první ročník Comic-Conu Junior, který se zaměří na interaktivní program pro děti. 

"Zopakování loňské návštěvnosti považujeme za velký úspěch. Největší zájem vzbudily besedy s hollywoodskými herci, kteří prozradili řadu zajímavostí ze zákulisí natáčení kultovních snímků," uvedla mluvčí festivalu Pavlousková.

Mezi hosty festivalu byli například anglický herec Bernard Hill, který hrál krále Théodena ve filmové trilogii Pán prstenů nebo kapitána Edwarda Jamese Smithe ve velkofilmu Titanic. Představila se i anglická herečka Victoria Yeatesová známá ze snímků Fantastická zvířata: Grindelwaldovy zločiny a Fantastická zvířata: Brumbálova tajemství.

"Na chodbách bylo možné potkat spoustu lidí v kostýmech na vysoce profesionální úrovni. O největší senzaci se postaralo hromadné focení více než stovky nejlepších kostýmů," podotkla Pavlousková.

Comic-Con nabídl autogramiády a besedy, promítání, workshopy, soutěže, výstavy, koncerty a také možnost hraní videoher a stolních her. Podruhé mohli zájemci navštívit stánek hlavního města a jeho akciových společností, kde s pomocí virtuální reality navštíví Prahu budoucnosti. Součástí Comic-Conu Prague bylo také představení muzikálu 2116 od Raye Bradburyho v podobě inscenovaného koncertu v kostýmech.

Comic-Con Prague vychází ze zahraničního konceptu, který má za sebou půlstoletou historii. První takové setkání fanoušků komiksů, sci-fi a fantasy filmů, seriálů a knih se konalo v USA v roce 1970.