Božská Marylin je dodnes ikonou a sexsymbolem
Božská Marylin je dodnes ikonou a sexsymbolem
Scénu s vzdouvající se sukní Marylin točila před tolika lidmi, že kvůli hluku byl záběr nepoužitelný. Natočili tedy nový ve studiu, ale i ten pak cenzura značně osekala.
Marylin Monroe sice štábu nenabídla hanbaté překvapení, zato její koupelnová scéna ve Slaměném vdovci rozpálila cenzurní komisi natolik, že ji značně upravili.
Známá scéna z filmu Slaměný vdovec
30
Fotogalerie

Ikonické scény: Nahá Marilyn ve vaně rozpálila cenzory tak, že škrtli nevinou pasáž s instalatérem

Když se řekne Marilyn Monroe není možné si nevybavit scénu z filmu Slaměný vdovec, ve které Marylin stojící nad výdechy ventilace metra, která jí nadouvá sukni. Slavná je ale i scénka z vany plné bublinek, která byla tak provokativní, že ji cenzura nařídila rapidně sestříhat. To filmu ale na dokonalosti neubralo. Marilyn měla tou dobou za sebou už celou řadu populárních snímků a fanoušci natáčení Slaměného vdovce doslova pronásledovali. Scénu nad ventilací tak sledovalo naživo celkem 5000 lidí! Ani ta se ale nakonec ve filmu neobjevila.

Marilyn Monroe bude jednou pro vždy největší filmovou sexbombou. Ať už to byly její platinově blonďaté vlasy, andělský smích, božské tělo nebo ikonické scény z jejích filmů, stala se jednoduše nezapomenutelnou. Páni mají radši blondýnky, Někdo to rád horké, Jak si vzít milionáře - to je jen velice krátký výčet jejích nejznámějších filmů. Tím nejpopulárnějším je ale zajisté Slaměný vdovec.

Z velké části za to film vděčí scéně, ve které se Mariyin zvedně sukně bílých šatů, ale také té, ve které božská Monroe leží ve vaně plné bublinek s palcem uvízlým ve vodovodní baterii. Instalatér, který se ji pokouší osvobodit v jednu chvíli upustí klíč do vody přímo ke klínu blonďaté klientky. Ačkoliv je situací zcela rozhozený, ponoří ruce do bublinek a klíč vytáhne. To vše pod usměvavým dohledem koketní Marylin.

A právě tahle scéna byla cenzorům trnem v oku, ve finální verzi filmu je vystřižena. Při natáčení přitom herec, který ztvárnil instalatéra, ruku do vody nestrčil, ponořil ji za vnější okraj vany.

Cenzura ovšem značně zasáhla i do zbytku filmu. Scénu s vzdouvající se sukní Mariyin točila před tolika lidmi, že kvůli hluku byl záběr nepoužitelný. Natočili tedy nový ve studiu, ale i ten pak cenzura značně osekala. Ve filmu je tam pouze záběr na spodní polovinu jejích nohou. Na plakátech ovšem fotka zůstat mohla celá.

Tato scéna měla pro Marilyn ale hořkosladké vyústění. Její manžel Joe DiMaggio byl natáčení přítomen a údajně byl vzteky bez sebe. Druhý den museli maskérky Marilyn zakrývat modřiny. Blonďatá herečka o tři týdny později zažádala o rozvod.