Marlene Dietrich ve film Rytíř bez zbraně neváhala odložit veškeré svršky pro svou scénu ve vaně.
Marlene Dietrich ve film Rytíř bez zbraně neváhala odložit veškeré svršky pro svou scénu ve vaně.
Marlene byla krásná i v pokročilém věku
Marlene Dietrich ve film Rytíř bez zbraně neváhala odložit veškeré svršky pro svou scénu ve vaně.
Krásná, smyslná a za všech okolností doslova odzbrojující, taková byla Marlene Dietrich
26
Fotogalerie

Ikonické koupelnové scény: Sexy Marlene Dietrich neustále střídala milence a vyprávěla o nich manželovi

Marlene Dietrich byla na stříbrném plátně i mimo něj doslova živel plný sexappelu. To dokazuje ostatně i fakt, že když natáčela svou známou koupelnovou scénu ve filmu Rytíř beze zbraně, rozhodla se vlézt do vany plné pěny skutečně úplně nahá. Marlene se vždycky tvářila neuvěřitelně tajemně a říkalo se o ní, že má „postelové oči“ - přimhouřené a velice svůdné. Právě při natáčení Rytíře beze zbraně ale fasáda tajemnosti padla, doslova jak dlouhá, tak široká.

Pro Marlene byl Rytíř beze zbraně první anglický film. Její smyslnou scénu tak trošku ale narušil fakt, že ještě než pustili kameru, uklouzla na mýdle a rozplácla se před celým štábem, jak ji Panbůh stvořil. Dokázala ale jakou byla skutečně profesionálkou - prostě se posbírala ze země, zasmála se a jelo se dál.

Do smíchu jí ale v životě nebylo vždy. Narodila se sice do zámožné rodiny, štěstí ale brzy narušila první světová válka, ve které zemřel její milovaný tatínek. Už v osmnácti si zoufala, že se s každým „jen“ líbá ale nikdo si ji nechce vzít. Panenství ztratila se svým učitelem hry na housle, ale z prvního milostného spojení byla nadmíru zklamaná.

Během castingu na svou první roli ve filmu poznala Rudolfa Siebera a byla opět šťastná. Ale ani to netrval odlouho, rok od svatby porodila svou jedinou dceru Marii, později Marii Rivu - známou televizní herečku, a po dalším roce se manželé od sebe odloučili, ačkoliv se nikdy nerozvedli. Byl to ale právě Rudi, kdo Marlene naučil jak být sexy a zároveň drsná a lehce vulgární. Ukázal jí také, jak balancovat na hraně těchto kvalit, aniž by přepadla k laciné sprosťačce.

Byla vždy spíše romantickou duší, a ačkoliv z ní sex jen sršel, nestála o něj - toužila po lásce, sex pro ni byl jen nutným zlem vztahu. Jakmile otěhotněla, pohlavní styk s manželem zcela odmítla - jako výmluvu použila ohrožení nenarozeného dítěte. I kvůli tomu se jejich manželství nakonec rozpadlo. Marlene si za 50 let co spolu oficálně byli sezdáni, pořídila několik milenců a Rudimu o nich se zanícením vyprávěla. Rudi pro změnu do jejich manželství přivedl svou milenku Tamaru. A Marlene s nimi sem tam žila ve společné domácnosti.

Marlene byla nespoutaný živel, milovala celou svou bytostí v otáčkách tisíckrát rychlejších než běžní smrtelníci. I herectví - ať už to bylo v divadle, filmu nebo kabaretu - dávala všechno ze sebe. Byla nenahraditelná a absolutně jedinečná.