Barbra Streisand

Barbra Streisand Zdroj: Playboy

Barbra Streisand
Kim Basinger
Kim Basinger
Sophia Loren
SOPHIA LOREN
56
Fotogalerie

Před a po: Známé ženy, které se svlékly pro Playboy. Jak vypadají dnes?

Byly krásné, mladé, s bujnými dekolty a perfektně tvarovanými boky. Muži po nich toužili, ženy jim záviděly. Jak bývalé playmates vypadají dnes?

Objevit se na obálce kultovního pánského časopisu Playboy, tedy stát se playmate, bývá pro určitý typ žen skvělý odrazový můstek k zářné kariéře. Obzvláště u nás v Česku to lze brát jako první kolo přijímacího řízení na pozici moderátorka televizního zpravodajství, v horším případě pouze hlasatelka počasí.

Playmate znamená v doslovném překladu spoluhráč. V této souvislosti tedy spoluhráčka muže. A od spoluhráčky lze očekávat jistou dávku loajality a podřízenosti. I tak by se kvality žen, které se pro časopis svlékly, daly charakterizovat. Není tedy divu, že je pak o ně nejen v showbyznysu takový zájem.  

Minulý rok se ale díky stále klesajícímu prodeji tištěná podoba časopisu po 66 letech přestala vydávat (neplatí o české mutaci) a Playboy se přesunul pouze na internet. S tím tedy i zanikla jistá prestiž tohoto ocenění. Pojďme si tedy připomenout nejznámější české, ale i zahraniční playmates.

Dívka z „Ruska“ Schoberová

Vůbec první Češkou, která se objevila na obálce Playboye, byla herečka Olga Schoberová. Údajně si ji k focení vybral sám velký Hugh Hefner. Kýžené vydání se v trafikách objevilo v roce 1964 pod titulkem Dívky z Ruska a zemí za železnou oponou. V originálním americkém vydání se objevily také například modelky Pavlína Pořízková (1987) nebo Eva Herzigová (2004).

Další známé Češky, které se svlékly pro českou verzi Playboye, byly například zpěvačka Dara Rolins (1999) nebo moderátorky Michaela Dolinová (2000) a Kateřina Brožová (1999). Ze zahraničních krásek je pak nejznámější titulka s modelkou Kate Moss, herečkou a profesionální Playmate Pamelou Anderson, sexbombou Marilyn Monroe nebo ženou v domácnosti Marge Simpson.

Prohlédněte si fotografie, jak tyto krásky vypadaly v době, kdy se rozhodly odhalit před celým světem, a jak vypadají dnes.