Mladý futbalista Diego Maradona.

Mladý futbalista Diego Maradona. Zdroj: Vintag.es

Diego Maradona v roce 2020
Diego Maradona v roce 2020
Diego Maradona v roce 2020
Diego Maradona sleduje v roce 2011 zápas Bocy Juniors v Buenos Aires
Mladý futbalista Diego Maradona.
22
Fotogalerie

Mladý Maradona: Jak vypadal nejlepší fotbalista světa před tím, než se z něj stal obtloustlý strýček

Legendární fotbalista Diego Maradona zemřel tuto středu v pouhých 60 letech na infarkt. Pohřeb se konal hned druhý den při soukromé ceremonii na hřbitově Jardín Bella Vista na předměstí argentinského hlavního města. Tam se s hvězdou přišly rozloučit desítky tisíc fanoušků. 

Rodák z Lanúsu se narodil v roce 1960 a byl již od malička považován za zázračné fotbalové dítě. V nejvyšší soutěži debutoval krátce před svými šestnáctinami, pár měsíců nato poprvé oblékl reprezentační dres. V roce 1979 dovedl Argentinu k titulu na mistrovství světa hráčů do 20 let. Po nevydařeném MS 1982 z něj FC Barcelona udělala nejdražšího hráče světa, ale hvězdou první velikosti se stal až po rekordním přestupu do Neapole v roce 1984.

Maradonův profesní život lemovalo mnoho skandálů. Když mu v roce 1997 dopingová zkouška před zápasem odhalila v těle přítomnost kokainu, znamenalo to definitivní konec jeho hráčské kariéry. 

Diega Maradonu si mnoho z nás pamatuje už jako obtloustlého chlapíka. Jak ale nejslavnější fotbalista všech dob vypadal v mládí a na vrcholu své zářné kariéry?