Video placeholde

Video, které bourá internet. Ukázka z nového Lvího krále je druhým nejsledovanějším trailerem všech dob

Asi každý tak nějak předpokládal, že když společnost Disney vypustí na sociální sítě upoutávku na připravovaný restart Lvího krále, bude to mít pěkných pár miliónů views hned první den. Jen málokdo ale čekal, že video zboří internet, stane se za 24 hodin nejlépe sledovaným Disney trailerem v historii a celkově druhým nejúspěšnějším trailerem (po filmu Avengers: Infinity War) vůbec. Podívejte se na ukázku.

„Naše země sahá všude, kam svítí slunce,“ říká svým ikonickým hlasem americký herec James Earl Jones v úvodu upoutávky coby lev Mufasa. Sci-fi fanouškům instantně naskočí husí kůže, protože právě on propůjčil dnes už legendární hlasový projev Darthu Vaderovi z Hvězdných válek. Filmoví znalci pak uznale pokývají hlavou, protože Jones daboval Mufasu i v původním animovaném Lvím králi z roku 1994.

A nejen Jones zůstal. Celý příběh bude pochopitelně stejný. Simba promluví v originále hlasem vycházející hvězdy Hollywoodu Donalda Glovera a jeho lví partnerku Nalu si střihne zpěvačka Beyoncé. Hravá kresba dostane moderní CGI kabátek a podstatně propracovanější animaci. Pokud vám video připomíná Knihu džunglí z roku 2016, tak ona podobnost není náhodná. Oba snímky režíruje Jon Favreau.

Tento mix potom vyprodukoval skvělý trailer, který si za prvních 24 hodin připsal celosvětově 224,6 miliónu zhlédnutí, čímž za nejúspěšnějšími Avengers: Infinity War zaostal jen o 13,4 miliónu. Podívejte se na video v úvodu článku. Máte rádi Lvího krále a půjdete na něj do kina? Dejte nám vědět do komentářů pod článkem.