Video placeholde
Seriál Django
Seriál Django
První epizoda série Planeta Single: Osm příběhů nazvaná Poslouchej, lásko se natáčela v Praze
První epizoda série Planeta Single: Osm příběhů nazvaná Poslouchej, lásko se natáčela v Praze
První epizoda série Planeta Single: Osm příběhů nazvaná Poslouchej, lásko se natáčela v Praze
7
Fotogalerie

Nová streamovací služba Canal+ vstupuje na český a slovenský trh a nabídne exkluzivně seriál Django

Mezinárodní mediální společnost CANAL+ přichází na český a slovenský trh s novou streamovací službou. Po úspěšném uvedení sportovního programu CANAL+ Sport s přenosy anglické Premier League a nového programu CANAL+ Action s filmovou a seriálovou tvorbou rozšiřuje CANAL+ své aktivity o streamovací platformu, která nabízí rozsáhlou VOD knihovnu a sedm lineárních kanálů. V květnu uvede v exkluzivní premiéře westernový seriál Django. CANAL+ se v České republice zaměří také na kvalitní seriálovou tvorbu vlastní produkce či koprodukční projekty.

Společnost CANAL+ spustila v České republice a na Slovensku novou streamovací službu s VOD knihovnou a lineárními televizními programy. „V souladu se strategií skupiny CANAL+ na ostatních trzích se chceme výrazně profilovat i jako dodavatel vlastního obsahu, především sportovních přenosů, filmů a seriálů. Obsah CANAL+ je zájemcům k dispozici ve vlastní aplikaci CANAL+ nezávisle na tom, jakého poskytovatele televizní služby využívají,“ říká Ladislav Řeháček, VP CANAL+ Luxembourg pro ČR a Slovensko. 

VOD knihovna streamovací služby nabízí široký výběr filmů a seriálů z americké, evropské i lokální produkce a také magazíny Premier League. Rozsáhlý katalog je rozdělen podle žánrů a vybrané tituly jsou uspořádány do tematických řad, aby divák mohl snadno sledovat například série akčních klasik, příběhy se silnou ženskou tematikou nebo Oscarem oceněné filmy včetně vítěze letošního ročníku Cen akademie, sci-fi komedie Všechno, všude, najednou.

Respondér, Django a Kruk

Mezi nabízenými tituly je silně zastoupena evropská a vlastní produkce společnosti STUDIOCANAL, která je součástí CANAL+ Group. Katalog videotéky CANAL+ nyní uvádí atraktivní seriálovou tvorbu roku 2022, jako je britský seriál Respondér z liverpoolského podsvětí s Martinem Freemanem v hlavní roli, očekáváný seriál Django či novou sérii vysoce hodnoceného seriálu Kruk z vlastní produkce programu CANAL+ Polsko. Služba nabízí vedle bohaté videotéky i sedm lineárních televizních programů: CANAL+ Sport, CANAL+ Action a pět programů skupiny SPI International.

Ve čtvrtek 11. května proběhne česká i slovenská premiéra seriálu Django (2022) na programu CANAL+ Action; v aplikaci bude dostupný již od 4. května. Ambiciózní desetidílný seriál je volně inspirovaný stejnojmenným italským westernem z roku 1966 režiséra Sergia Corbucciho, který proslavil Franca Nera a byl také předlohou pro Nespoutaného Djanga Quentina Tarantina. Renomovaní režiséři seriálu Django Francesca Comencini (Gomora), David Evans (Panství Downton) a Enrico Maria Artale (Romulus) zvolili moderní psychologické pojetí westernového žánru.

V hlavních rolích se představí evropští herci Matthias Schoenaerts (Dánská dívka, Na dřeň, Kursk), Noomi Rapace (Sherlock Holmes: Hra stínů, trilogie Milénium), Nicholas Pinnock (Captain America: První Avenger) a Lisa Vicari (Dark). Strhující příběh se odehrává v letech 1860 až 1870 v Novém Babylonu na Divokém západě. Město založili Sára a John jako oázu pro lidi všech ras a vyznání i vyvržence. Osamělý pistolník Django pátrá po své dceři Sáře, která před osmi lety unikla vyvraždění rodiny. Když ji najde v Novém Babylonu těsně před svatbou s Johnem, je zcela v šoku. Sára chce, aby otec město opustil. Django je však pevně rozhodnutý, že svou dceru podruhé neztratí. Seriál vznikl v produkci společností SKY a CANAL+ a natáčel se převážně v Rumunsku. 

Seznamování i v Praze

CANAL+ je evropským lídrem v produkci hraných filmů a televizních seriálů. V České republice i na Slovensku se zaměří na kvalitní seriálovou tvorbu ve vlastní produkci či na koprodukční projekty. CANAL+ již s úspěchem uvedl koprodukovaný seriál Planeta Single: Osm příběhů o online seznamování. Každá epizoda filmové série zpracovala téma lásky v moderním světě očima jiného režiséra. Natáčení probíhalo v Polsku, Rakousku, Nizozemsku a Česku. V Praze vznikla první epizoda Poslouchej, lásko, kde hlavní roli ztvárnil Zdeněk Piškula.

Prvním připravovaným projektem vlastní produkce stanice CANAL+ je šestidílná minisérie Dcera národa podle skutečných osudů Zdeňky Havlíčkové, dcery Karla Havlíčka Borovského. Seriál vzniká v produkční společnosti Barletta Matěje Chlupáčka a Maji Hamplové. Dramaturg a showrunner Miro Šifra s autorkou scénáře Lucií Vaňkovou zpracovali příběh jako moderní romantickou komedii 19. století. Tvůrci do hlavní role obsadili Antonii Formanovou. „Přejeme si přinést divákům důležité historické téma z dob národního obrození v moderním hávu, které má navíc skrze postavu drzé a zábavné hrdinky stojící proti osudu velký mezinárodní potenciál,“ sdělil ke spolupráci režisér a producent Matěj Chlupáček.

7000 klíčů

„V květnu uvádíme světově známou značku CANAL+ na český a slovenský trh a s ní i kampaň s mottem ‚CANAL+ odemyká nový svět příběhů‘,“ říká dále Řeháček. Srdcem kampaně je reklamní spot The Keymaker uznávaného britského reklamního i filmového režiséra Henriho Hobsona a amerického kameramana Jarina Blaschkeho, autora vizuálně originálních filmových počinů (Seveřan, Maják). Ústředním motivem spotu, jehož děj se zaměřuje na odemknutí všech příběhů a obsahu, které CANAL+ nabízí, je klíč. Během natáčení bylo použito 7000 originálních klíčů. Reklama byla natočena na klasický filmový materiál, aby získala autentický kinematografický vzhled. Vizuálně originální kampaň startuje 2. května v Česku a na Slovensku.

Předplatné streamovací služby CANAL+ je možné zakoupit na webové stránce www.canalplus.cz nebo www.canalplus.sk a následně ji lze sledovat prostřednictvím aplikace pro smart TV, mobilní telefony a tablety nebo ve webovém prohlížeči na stránce www.play.canalplus.cz či www.play.canalplus.sk. Měsíční předplatné stojí v Česku 189 Kč, na Slovensku 7,49 eur.

Knihovna VOD titulů je dostupná také zákazníkům Skylinku v aplikaci internetové televize Skylink Live TV.