Video placeholde
Fotografie z natáčení filmu Deníček moderního fotra
Fotografie z natáčení filmu Deníček moderního fotra
Fotografie z natáčení filmu Deníček moderního fotra
Fotografie z natáčení filmu Deníček moderního fotra
Fotografie z natáčení filmu Deníček moderního fotra
30
Fotogalerie

Nátáčení filmu Deníček moderního fotra skončilo, do kin zamíří v lednu. Podívejte se na první záběry z placu

Tento víkend úspěšně skončilo natáčení nové české komedie podle stejnojmenného knižního bestselleru jednoho z autorů Reflexu Dominka Landsmana DENÍČEK MODERNÍHO FOTRA. V hlavních rolích originálního příběhu otce na mateřské dovolené se představují Jiří Mádl a Tereza Ramba. Do kin přijde Deníček moderního fotra koncem ledna 2021.

Kniha Deníček moderního fotra vznikla na základě úspěšného blogu, který spisovatel Dominik Landsman založil s příchodem prvního dítěte. Po vydání v roce 2014 se stala bestsellerem a dočkala se dalších pokračování. Deníček moderního fotra je celovečerním režijním debutem Jana Haluzy, který je zároveň i autorem scénáře. Dominikovu tvorbu si můžete přečíst i na reflex.cz, kam píše Příručku moderního fotra a nejvtipnější fake news českého internetu - rubriku Divoký kačer.

V další rolích uvidíme řadu předních českých herců. Rodiče Dominika / Jiřího Mádla si zahrají Pavla Tomicová a Ondřej Malý, rodiče Nataši/ Terezy Ramby  Lucie Benešová a Roman Zach. V roli Natašina nápadníka a Dominikova soka uvidíme Lukáše Hejlíka, dále také Lucii Polišenskou, Ivana Luptáka, Andreu Hoffmannovou, Roberta Jaškowa a další.

Malou roli taxikáře si ve filmu zahrál také autor literární předlohy Dominika Landsman. „Ačkoliv nemám s natáčením čehokoliv, natož potom celovečerního filmu, žádnou zkušenost, obdržel jsem důležitou a zásadní (zásadní nejen pro film, ale i pro samotné lidstvo) roli bezejmenného taxikáře, který asi třikrát odveze hlavní hrdinku. A to není všechno (pozor spojler) moje postava bezejmenného  taxikáře řekne dokonce jednu větu: „To je ale hezký chlapeček, jak se jmenuje?“ Věřím, že tato věta jednou zlidoví,“ komentuje účast ve filmu s humorem spisovatel.

Když se Nataša a Dominik neplánovaně stanou rodiči, domluví se, že Nataša jako úspěšná designérka hraček pro děti, dokáže rodinu lépe finančně zabezpečit, a tak hlavní část péče o novorozence převezme jako otec na mateřské dovolené Dominik. Ten přistupuje k úkolu s poněkud naivní představou, a  nakonec musí vynaložit veškerou vynalézavost, aby během prvního roku vůbec zvládnul péči o malého Čeňka, z níž se chvílemi stává boj o přežití. Díky soužití s malým človíčkem však také objeví, kolik podob může mít láska…

Deníček moderního fotra uvede do kin CinemArt, premiéra je plánována na 21.ledna 2021.

Audioknihy Dominika Landsmana si můžete poslechnout v našem Ikiosku >>>