Premiér Andrej Babiš - ilustrační snímek

Premiér Andrej Babiš - ilustrační snímek Zdroj: ČTK

Andrej Babiš již není druhým nejbohatším občanem ČR. Je to kampaň, tvrdí a chce se soudit

Podle nejnovějšího žebříčku magazínu Euro není Andrej Babiš již druhým nejbohatším občanem České republiky. Není ani třetí. Je až čtvrtý. Podle zdrojů blízkých panu premiérovi prý Andrej Babiš při zjištění, že už není „na bedně“, zuřil.

„Je to kampaň. Magazín Euro. Co to vůbec je za magazín? Jestlipak v tom nemá prsty Bakala anebo Kalousek? Jako historicky první trestně nestíhaný premiér od roku 2017 musím dbát o svou pověst. Tou pověstí je samozřejmě bezúhonnost, lidskost, zájem o druhé a hlavně to, že jsem druhým nejbohatším občanem České republiky. To znamená, že nemám důvod krást, protože mi nejde o peníze. Kelnera nedoženu a druhé místo u mých voličů zaručuje bezbřehou důvěru v to, co dělám.

Nyní je má důvěra pošramocena nějakým druhořadým magazínem. Jak se mám podívat svým voličům do tváře, když si myslí, že již nejsem druhý nejbohatší občan České republiky?“ ptal se Andrej Babiš na tiskové konferenci.

„Radovan Vítek a Karel Komárek mě měli přeskočit. To vám garantuju, že si finanční úřad posvítí na to jejich podnikání. V tom bude určitě nějaká levá. To není jen tak, aby bez politického vlivu tito dva nabyli takový majetek. Já a celé ANO bojujeme proti podobným lidem, kteří jen hrabou a vůbec nemyslí na obyčejné lidi. Jestli se potvrdí to, co říkám, půjdou oba dva výtečníci do tepláků,“ rozohnil se premiér Andrej Babiš.

Zatímco si finanční úřad posvítí na aktivity Radovana Vítka i Karla Komárka, Andrej Babiš se hodlá s magazínem Euro soudit pro urážku na cti.

„Ahoj lidi, tak už nejsem druhým nejbohatším občanem České republiky. Oni opravdu už nevědí, jak mě pošpinit. Když se ukázalo, že to nejde přes soudy, protože jsem čistý jak lilie, zkouší to takhle. Co byste na to řekli. Teď ale k těm důležitým věcem. Byl jsem v domově důchodců, kde jsem diskutoval se seniory a slíbil jim, že přidám důchody, protože si to zaslouží,“ reagoval Marek Prchal na facebookovém profilu Andreje Babiše, kam přidal fotografii Andreje Babiše, jak mu sedí na klíně dva důchodci.

Vypadá to, že pan premiér Andrej Babiš rozjel svůj návrat na druhé místo v žebříčku boháčů na více frontách. Dokonce si prý Mladá fronta, která spadá do holdingu, který nevlastní Andrej Babiš, nechá zhotovit vlastní žebříček nejbohatších Čechů, kde by měl Andrej Babiš po zásluze zaujmout první místo.

Divoký kačer je fake news o skutečných událostech, které se sice nestaly, ale mohly by, jakkoliv znějí neuvěřitelně. Skutečností ale například je, že poslanci se postavili proti ústavní žalobě na prezidenta Zemana.