Ilustrační snímek

Ilustrační snímek Zdroj: reprofoto Instagram

Babiš slavil: Na Čapáku teklo šampaňské proudem, nechyběli lemuři ve fraku ani provazochodec

V pátek kolem oběda se celou republikou nesl hluk ohlušujícího nárazu. To premiérovi Andreji Babišovi spadl velký kámen ze srdce. Státní zástupce totiž oficiálně zastavil stíhání všech obviněných včetně premiéra Andreje Babiše v kauze Čapí hnízdo.

„Já su tak šťastnééé,“ ozval se mohutný výkřik z úst pana premiéra, který byl slyšet až v sousedním Německu.

Dobře naladěný premiér rozdal několik málo rozhovorů, kde opakoval, že nic jiného ani nečekal, a pak už jeho kroky mířily na Čapí hnízdo, kde celý víkend slavil.

Opulentní oslava premiérova úspěchu probíhala na Farmě Čapí hnízdo, kam Andrej Babiš pozval nejen své podporovatele a podřízené, ale i vybrané novináře.

„Já věděl, že to dobře dopadne. Tušil jsem to,“ rozjuchaně tančil na stole polonahý Jaroslav Faltýnek, který se úplně utrhl ze řetězu a nožem si vyryl na předloktí datum 13. 9., tedy den, kdy se vše obrátilo a opět bude líp.

Samotný Andrej Babiš se snažil být zpočátku odměřený a dostát majestátu své funkce, ale po pár whisky se uvolnil a v dobrém rozmaru se telefonicky spojil se svým synem na Krymu, aby mu oznámil, že už může jet domů.

Dobře naladěný premiér se posilnil ještě dvěma skleničkami whisky a vytočil číslo Miroslava Kalouska a telefon dal na hlasitý odposlech, aby se všichni zúčastnění mohli pobavit.

„Slyším tě, Andreji,“ ozvalo se z telefonu.

„Ahoj Mirku,“ snažil se Andrej Babiš posunky tišit radost všech přítomných.

„Co potřebuješ?“ zajímal se Kalousek

„Přemýšlel jsem, že dneska večer svoláme mimořádné zasedání sněmovny. Stíháš to za hodinu?“ dusil v sobě Andrej Babiš smích.

„Za hodinu to nestíhám.“

„To je v pořádku, že nestíháš. Mně už taky nikdo nestíhá. Slyšíš, ty čtyřokej kořalo? Nikdo mě nestíhá. Jsem z toho venku,“ začal Andrej Babiš vřeštět radostí.

„Ty jsi hroznej kokot, Andreji,“ posmutněl Kalousek.

„Nikdo tě nemá rád,“ zakončil Andrej Babiš hovor a zavěsil. Následně ještě zavolal Ivanu Bartošovi a Petru Fialovi.

Mezi tím, co se Andrej Babiš bavil telefonováním se svými politickými oponenty, aby se jim vysmál, byl na Čapí hnízdo přinesen i prezident Miloš Zeman. Ten byl v první chvíli zmatený, neboť ho probudili doma, když už spal, a když ho někdo probudí, bývá dezorientovaný, nicméně poté, co mu byly vysvětleny souvislosti, pookřál a rozdával úsměvy a bonmoty. Popřál Andreji Babišovi mnoho dalších podobných úspěchů, připomněl, že mu opět odešla cukrovka, zbaštil celý bůček a potom ho zase museli odnést domů, vykoupat a dát spát.

Oslavy na Čapím hnízdě nebraly konce. Hosté hned u příchodu dostali dárkovou tašku, kde byl odznáček, propisovací tužka a dotace z Evropské unie. Pro pobavení přítomných najal Andrej Babiš provazochodce, kouzelníka i dětský pěvecký sbor. Slavnostní atmosféru doplnili i lemuři, které nechal premiér obléci do fraků.

Ačkoliv se přímo na oslavě otrávilo několik hostů Kosteleckými uzeninami, ohodnotil premiér Andrej Babiš akci jako povedenou a prý se už nemůže dočkat, až zase státní zástupce zastaví nějaké příští stíhání vedené proti němu.

Divoký kačer je fake news o skutečných událostech, které se sice nestaly, ale mohly by, jakkoliv znějí neuvěřitelně. Skutečností ale například je náš životní styl za totality.