Prezident Miloš Zeman s premiérem Andrejem Babišem (ANO) na jednání vlády. (16.9.2019)

Prezident Miloš Zeman s premiérem Andrejem Babišem (ANO) na jednání vlády. (16.9.2019) Zdroj: Blesk:Malik

Lékaři varují: Budete-li jíst málo brokolice, budete mít na játrech motolice a budete rozdávat abolice

Prezident Miloš Zeman, který prohlásil, že Andreji Babišovi v případě potřeby udělí abolici, upozornil na lékařský problém, který není příliš známý. Motolice jaterní je parazit, který se savcům (tedy i člověku) usazuje v játrech a v nejtěžších případech může mít neblahý vliv i na jeho rozpoznávací schopnosti, na což upozornil právě prezident Miloš Zeman.

„Motolice jaterní není nijak extrémně nebezpečný parazit, nicméně v kombinaci s dalšími zdravotními neduhy může člověku zavařit. Hlavně v případě, že dotyčný člověk vládne velikou mocí,“ míní parazitolog Vladim Vlašák, který chová na zahradě ve výběhu stádo tasemnic.

„V krajním případě v kombinaci s dalšími zdravotními problémy může motolice jaterní podpořit i některé mozkové disfunkce a člověku dokáže řádně zavařit. Snižuje rozpoznávací schopnosti a sebereflexi,“ dodal.

Podle některých odborníků lze motolici předcházet jídelníčkem složeným z bylin, ale třeba i ostropestřcem anebo brokolicí. S mírnou nadsázkou lze říci, že pokud budete jíst málo brokolice, budete mít na játrech motolice a rozdávat abolice.

Abolice, kterou se chystá udělit prezident panu premiérovi, je jedním z indikátorů motolice v játrech.

„O zdravotním stavu pana prezidenta máme zakázáno mluvit, takže případné motolice nemohu vyvrátit ani potvrdit. Co ale potvrdit mohu, tak že i mně pan prezident udělil abolici. Minulý týden dvakrát. Usmíval se, řekl, že mě má rád, položil mi ruku na ramena, nechal pustit státní hymnu, v kuchyni mi ji udělil. Byl šťastný,“ nechal se slyšet zdroj blízký Hradu, který si nepřál být jmenován.

Navzdory silnému informačnímu embargu na soukromí i zdravotní stav prezidenta Zemana je v posledních týdnech hlášeno z okolí pana prezidenta až nezvyklé množství abolic.

„Pan prezident místo bonmotů rozdává abolice. Máme o něho strach,“ zní z okruhu pracovníků Pražského hradu.

„Na rozdíl od bonmotů, které doposud nejsou Ústavou nijak ošetřeny, což je škoda, je abolice výsostné právo pana prezidenta, které mu zaručuje Ústava. Pan prezident ctí Ústavu a abolice samozřejmě využívá. To jen pražská kavárna z toho dělá kdovíjakou aféru,“ rozohnil se na tiskové konferenci rozmrzelý influencer a moderátor Jiří Ovčáček. Jakkoliv bývá většinou Ovčáček na tiskových konferencích rozverný, tentokrát působil odtažitě a sklesle. Šušká se, že je jeden z mála, kterému Miloš Zeman žádnou abolici neudělil, což ho jistě velmi trápí.

„Kdejaký čobol a estébák abolici dostane a já, věrný vicepremiér a druhá první dáma nic?“ měl se prý Jiří Ovčáček rozčilovat po tiskové konferenci.

Ať už je to s panem prezidentem a abolicemi jakékoliv, důležité je, že se ledy pohnuly a ve společnosti se v této souvislosti začalo mluvit o motolicích a brokolicích. To je to hlavní.

Divoký kačer je fake news o skutečných událostech, které se sice nestaly, ale mohly by, jakkoliv znějí neuvěřitelně. Skutečností ale například je hrůzný obchod s dětmi v Indonésii.