Premiér Andrej Babiš se svým příznivcem - ilustrační snímek

Premiér Andrej Babiš se svým příznivcem - ilustrační snímek Zdroj: Profimedia

Andrej Babiš je prvním premiérem od roku 2017, který není trestně stíhaný

Můžete si o premiérovi Andreji Babišovi myslet, co chcete. Můžete ho nenávidět, podezírat, hanit jeho práci, ale jedno mu nikdo neodpáře. Andrej Babiš je od roku 2017 prvním českým premiérem, který není trestně stíhaný.

Od roku 2017 se nad Českou republikou vznášela pachuť trestně stíhaného premiéra. Nejen že to nebyla úplně optimální vizitka republiky vůči celému světu, ale i občané tak nějak cítili, že to není ono.

„Kdykoliv jsem vyjel za hranice, lidé se mi smáli a ukazovali si na mě prstem. To je ten z Čech, jak jim vládne trestně stíhaný premiér. Nebylo to nic příjemného. Teď se to konečně obrátí. Konečně máme premiéra, který není trestně stíhaný. Teď už se budu moct v zahraničí lidem podívat do očí,“ raduje se Evžen Roušal, řidič kamionu.

„V minulosti to nebylo růžové. Ten pocit, že vládne trestně stíhaný premiér, zapudil všechny hezké chvilky, které jsem prožíval. Když například můj syn poprvé řekl táta, nevychutnal jsem si to. Věděl jsem, že je to sice životní milník, ale trestně stíhaný premiér mi znemožnil si tu chvíli dostatečně vychutnat. Teď když máme konečně premiéra, který není trestně stíhaný, užívám si každou minutu svého života,“ rozbrečel se Martin Louný, pošťák, který podle svých slov zvoní vždycky raději dvakrát.

„V historii lidstva, nota bene České republiky to tak bylo vždycky. Po temném období přišlo nakonec to vytoužené světlo. Dlouhé období vlády trestně stíhaného premiéra muselo dříve či později skončit. Nyní jsme se konečně dočkali. Přišel Andrej Babiš, který není trestně stíhaný. Lidé to vnímají. Cítí tu energii, tu auru trestně nestíhané autority,“ popisuje historik Aleš Navrátil.

V návaznosti na velký historický politicko-společenský milník převezme trestně nestíhaný premiér Andrej Babiš cenu fair play od spolku Politický gentleman, který sponzoruje firma Agrofert a který tuto cenu udělí poprvé.

„Vážím si toho. Opravdu. Když jsem šel do politiky, měl jsem jeden sen. Chtěl jsem, aby mi bylo líp. No a teď mi je líp. Cítím na sobě ten tlak veřejnosti, která ke mně vzhlíží. Přeci jenom jsem prvním premiérem od roku 2017, který není trestně stíhaný. Vím, jaké nároky jsou na mě kladeny. Proto cenu od spolku Politický gentleman považuju nejen za svůj úspěch, ale i úspěch celé České republiky,“ nešetřil Andrej Babiš úsměvy. Ačkoliv je pan trestně nestíhaný premiér Babiš skromný člověk, jistě i on cítí, jakého úspěchu dosáhl.

„Tohle se jednou dostane do učebnic,“ rozplývala se paní Magdalena s baťůžkem Agrofert na zádech, která si podle svých vlastních slov oddechla, že po vládě trestně stíhaného premiéra tu je konečně premiér, který není trestně stíhaný.

Nyní občanům nezbývá než si situaci vychutnávat a čekat. Čekat na den, kdy budeme mít opět trestně stíhaného premiéra.

Divoký kačer je fake news o skutečných událostech, které se sice nestaly, ale mohly by, jakkoliv znějí neuvěřitelně. Skutečností ale například je další prokurátorský puč v Česku.