Ilustrační snímek

Ilustrační snímek Zdroj: Profimedia.cz

Feministky zuří, nový iPhone se jim nevejde do rukou. Žádají větší ruce nebo zmenšení iPhonu

Společnost Apple má problém. Veliký problém. Nové iPhony se nevejdou ženám do rukou. Obzvláště u feministek to je problém, neboť feministky jsou hlasité, urážlivé a neustále do všeho šťourají.

„Je to veliký problém. V pondělí jsem si koupila nový iPhone a hned při prvním použití jsem si všimla, že se mi nevejde do ruky. Je příliš veliký. To je útok na mou ženskost. Apple opět ukázal svou patriarchální politiku, kdy upozaďuje ženy a zvýhodňuje muže. Muži mají větší ruce, takže se jim do nich mobil vejde,“ stěžovala si Agnes Blacková, která se připojila k dalším poškozeným ženám, jež nyní zvažují hromadnou žalobu.

V době, kdy není záhodno si zahrávat s feministkami a společnost tlačí na to, aby vše bylo genderově vyvážené, je to pro Apple velice nepříjemný skandál.

„Oni to udělali naschvál, aby nás ženy ponížily. Nestačí, že některé z nás musí rodit děti. Teď nám ještě prodají telefon, který se nám nevejde do rukou,“ stěžovala si další z feministek, jež tento incident považuje za veliký krok zpět.

„My se tady dřeme s emancipací. Serena Williamsová nadává rozhodčím, abychom měly my ženy nějaká práva, a pak přijde Apple a celé to naše snažení smete se stolu,“ rozčilovala se další z feministek, Heike Kleinová, která na protest proti společnosti Apple již druhým týdnem drží krabičkovou dietu.

Veřejné mínění samozřejmě stojí za feministkami, protože kdyby ne, feministky by proti veřejnému mínění protestovaly a označily ho za nadvládu mužů. Společnost Apple je nyní pod tlakem a zvažuje, co bude dál.

„Nevíme si s tím problémem rady. Feministky na nás tlačí, abychom iPhony zmenšili anebo jim zvětšili ruce. To nevíme, jak udělat,“ krčil rameny Henry Gold, tiskový mluvčí společnosti Apple.

Celá aféra zašla až tak daleko, že se postižené ženy připojily ke kampani #MeToo, neboť tvrdí, že s nimi Apple vyjebal z pozice moci.

„Myslela jsem si, že je společnost Apple moderní. Že drží prst na tepu doby a že naprosto respektuje ženská práva. Tohle, co se teď stalo, mne velmi zklamalo. Cítím se méněcenná. Špinavá. Druhořadá,“ rozbrečela se Henrieta Glubenová, aktivistka, food bloggerka, instagramerka a youtuberka bojující za lepší svět hlavně na internetu.

Olej do ohně přilil druhý viceprezident společnosti Apple Arthur Stone, který přispěchal s názorem, že nový Apple je takový, jaký je, protože má větší displej, a když se to pár hysterkám nelíbí, tak ať si koupí jiný mobil. Tvrdil, že kvůli pár pošahaným ženským nebude firma své mobily zmenšovat. Druhý den byl Arthur nalezen ve svém bytě umlácený kabelkami s obličejem poleptaným od odlakovače na nehty.

Společnost Apple nyní stojí před velkým rozhodnutím, zda vyjít feministkám vstříc, anebo se na ně vykašlat a počkat si, až přijde zase něco jiného, co feministky nasere a na iPhone zapomenou. Druhá možnost je pravděpodobnější, neboť dříve či později přijde například nějaký slavný muž, jenž se dvořil cizí ženě, aniž by od ní získal písemné svolení ke dvoření. Pozornost feministek se tak upne na tuto kauzu a Apple si zase v klidu bude moci prodávat telefony, které se ženám nevejdou do rukou.

Divoký kačer je fake news o skutečných událostech, které se sice nestaly, ale mohly by, jakkoliv znějí neuvěřitelně. Neuvěřitelné ale také je, že lidé ve Venezuele trpí hlady, ale jejich vůdce Maduro si dopřává okázalé žranice.