Andrej Babiš - ilustrační snímek

Andrej Babiš - ilustrační snímek Zdroj: ČTK

Co by se stalo, kdybychom přijali 50 syrských sirotků?

Premiér Andrej Babiš před pár dny odmítl přijmout 50 syrských sirotků. Za to se na jeho hlavu snesla spousta záště, nenávisti i konstruktivního plivnutí do tváře. Pojďme nyní na chvíli odhlédnout od aktu odmítnutí a představme si, jak by to asi vypadalo, kdybychom oněch 50 syrských sirotků přijali. Podíváme se na to hezky chronologicky.

1. den – oznámení o přijetí padesáti syrských sirotků

Andrej Babiš by se hezky oblékl, nahodil nucený úsměv. Podle svých průzkumů zjistil, že sirotky má většina lidí ráda, i když nejsou bílí. Věk mezi dvanácti až sedmnácti lety je sice už trochu problematický, ale to slovo „sirotek“ pořád táhne.

Andrej Babiš na mimořádné tiskové konferenci, kterou vysílá živě i přes svůj Facebook, oznamuje národu, že jako silná a morálně uvědomělá země přijímáme padesát syrských sirotků. Po tiskové konferenci odjíždí Babiš na farmu Čapí hnízdo, která není jeho, kde se fotí s lemury na Facebook.

Tomio Okamura okamžitě píše na Facebook, že už to začíná a že to říkal. Přirovnává padesát sirotků k trojskému koni a vyjadřuje obavy o naši kulturu a hodnoty. Rovněž z nějakého důvodu obviňuje podplacená média z bůhvíčeho a hrozí, že vystoupí z Evropské unie, protože už toho má dost.

Vlastenci po celé republice schovávají své ženy a dcery do sklepů a pořizují si zbraně na obranu.

Miloše Zemana zavál silný vítr na jeho člunu daleko od břehu rybníka, kde se byl projet, takže se na jeho vyjádření čeká, až ho z vody dostanou hasiči.

2. den od oznámení

Facebooková zeď Andreje Babiše se plní nenávistnými komentáři. Lidé vyjadřují nesouhlas ohledně sirotků. Babiš se tentokrát přepočítal a přecenil své voliče a přívržence. Pokouší se odvrátit přílet sirotků, ti jsou však již na cestě. V táboře marketingových úderníků Andreje Babiše zavládla panika. Po brainstormingu se špičkami v oboru dává Marek Prchal na Facebook vyjádření Andreje Babiše, který tvrdí, že to je kampaň.

Tomio Okamura natočil video, kde celý rudý a ubrečený hlásá, že jako jediný se nebojí říkat pravdu a že spolu se sirotky přijedou jejich rodiče a zničí nám kulturu.

Miloš Zeman byl letecky z rybníka dopraven přímo do studia TV Barrandov, kde v pořadu Týden s Prezidentem Soukupovi oznamuje, že by si uměl představit vyměnit několik sirotků za novináře. „Sirotci sem. Novináři tam do tábora. Oni by se tam potom řádně koncentrovali na práci,“ mrkne na Soukupa. Posléze se začne smát. Soukup se rovněž směje. Kamera zabírá i Jiřího Ovčáčka, který se rovněž směje. Nálada ve studiu je jako vždy výborná.

Mimořádně se k situaci vyjádřil i bývalý prezident Václav Klaus, který nejprve tvrdil, že globální oteplování je mýtus, načež vyprávěl, jak se měl o víkendu.

Vlastenci vycházejí do ulic. Demonstrují a vykřikují, že naši zemi nedáme.

3. den – Přílet sirotků

Sirotci přiletěli na letiště za mimořádných bezpečnostních opatření. Kolem letiště se srotilo na deset tisíc uvědomělých vlastenců, třímající cedule s nápisy jako: „Sirotci, vraťte se domů k rodičům,“ nebo „Na naše děti musíme sbírat víčka.“ Někteří z demonstrantů házejí po letadle, které zrovna přistálo, kameny.

Sirotci nemají ponětí, co se děje, a ptají se personálu letadla, jestli se mohou vrátit zpět do uprchlického tábora.

Viditelně znavený Andrej Babiš na mimořádné tiskové konferenci ohlašuje, že on do politiky nechtěl, a trvá si na tom, že jsou sirotci kampaň.

Tomio Okamura před kamerou demonstrativně roztrhal Korán a dožaduje se přímé demokracie.

4. den – Sirotci jsou ubytováni v dětském domově

Do médií pronikly záběry přímo z dětského domova. Spousta lidí si všimla, že sirotci mají v dětském domově k dispozici počítač, což vyvolalo další vlnu nevole.

„Tady těm malým čmoudům dáváme počítače, ale naše děti musí chodit v rozervaných šatech,“ stěžuje si jedna zasloužilá matka deseti dětí, které má každé s jiným mužem. Spousta občanů jí dává za pravdu.

Média vycítila atmosféru a přijímají rétoriku předpojatosti a podlézavosti. Kdesi na Chebsku našli investigativní reportéři dětský domov, kde děti žádné počítače nemají. Lidé vychází do ulic.

Andrej Babiš z posledních sil zkouší novou strategii, kdy tvrdí, že byl obelhán Evropskou unií a že on nikdy žádné sirotky přijmout nechtěl.

Tomio Okamura se prohlásil za generála a vyhlásil stanné právo. Spolu s několika přívrženci odcizili armádě ČR tank a spolu s davem rozvášněných občanů vyjel na steč k dětskému domovu se sirotky ze Sýrie.

5. den – Schyluje se k válce mezi ČR a padesáti sirotky

Andrej Babiš se zhroutil. Došly mu výmluvy.

Generál Okamura se ve svém tanku na frontě ztratil. Kolují obavy, že byl zajat sirotky. Ve skutečnosti mu došla v tanku nafta.

Ve městech propuká rabování, znásilňování a kanibalismus. Druhá vlastenecká divize obléhá dětský domov ve snaze sirotky vyhladovět. Ve hře je rovněž frontální útok za podpory dělostřelectva.

Mezinárodní červený kříž za přítomnosti vojáků NATO, kteří situaci pouze monitorují a nemají pravomoci zasáhnout, se pokouší o záchrannou akci k vyzvednutí sirotků. Jednotka žoldáků postupně evakuuje všech padesát sirotků z dětského domova, načež jsou letecky všichni dopraveni zpět do uprchlického tábora. Sirotci vyprávějí zahraničním novinářům o děsivém a nelidském prostředí a tvrdí, že se těší domů na bídu a na válku.

Tomio Okamura sám sobě udílí řád Tomia Okamury za chrabrou obranu vlasti a rozhlašuje, že zastavil islám.

Andrej Babiš se probral a nechal se vyfotit na louce, jak krmí hříbátko. Lidé mu hromadně odpouštějí. Život v České republice se vrací do zajetých kolejí. Pachuť z padesáti sirotků tu však stále zůstává.

Jak je vidno, naše republika není ještě připravená na padesát sirotků.