Andrej Babiš (ANO) během výjezdu sttínové vlády ANO do Pardubic

Andrej Babiš (ANO) během výjezdu sttínové vlády ANO do Pardubic Zdroj: Facebook - A. Babiš

Jednání Poslanecké sněmovny o konsolidačním balíčku: Expremiér Andrej Babiš (22.9.2023)
Konsolidační balíček ve Sněmovně: Alena Schillerová a Andrej Babiš. (22.9.2023)
Hádky o balíček: Andrej Babiš (ANO) vytáhl ve Sněmovně fialového mimoně (22.9.2023)
Hádky o balíček: Andrej Babiš (ANO) vytáhl ve Sněmovně fialového mimoně (22.9.2023)
Hádky o balíček: Andrej Babiš (ANO) vytáhl ve Sněmovně fialového mimoně (22.9.2023)
8
Fotogalerie

Andrej Babiš vyrazil na Slovensko naučit se vyhrávat volby a naučit se znovu slovensky

Poslanec Andrej Babiš bezprostředně po slovenských volbách oprášil svůj obytný vůz a vyrazil na Slovensko. Jeho cíl je jasný. Naučit se, jak se vyhrávají volby, a rovněž se znovu naučit mluvit slovensky. Návrat ke kořenům, tak nazval svůj malý výlet za dobrodružstvím na Slovensko Andrej Babiš, který se dlouhodobě potýká nejen s politickými prohrami, ale rovněž i s tím, že aktuálně neovládá ani jeden jazyk.

Těsně před slovenskými volbami zveřejnil Andrej Babiš video, kde nabádá Slováky, aby nevolili Progresivne Slovensko. Ve videu se pokoušel ke Slovákům hovořit slovensky, aby ukázal, že se na Slovensku narodil, a dal tak svým slovům větší váhu, nicméně jeho slovenský projev byl nepřesvědčivý.

Ukázalo se totiž, že nejen že Andrej Babiš neumí česky, ale on neumí ani slovensky. Dokud nebude babišština jazykovým ústavem uznána jako samostatná jazyková větev, je tak Andrej Babiš jako jeden z mála lidí na celém světě oficiálně brán jako někdo, kdo neumí ani jeden jazyk.

A právě to byl jeden ze dvou hlavních důvodů cesty Andreje Babiše na Slovensko, kam zamířil přímo za Robertem Ficem.

„Pan Babiš se bude od pana Fica učit, jak vyhrávat ve volbách, a v mezičase bude od něho brát lekce slovenštiny,“ potvrdil Michal Zlatný z týmu Andreje Babiše. Podle všeho však z příjezdu Andreje Babiše Fico není úplně nadšený.

„Ano, mohu potvrdit, že pan Babiš za mnou dorazil. Myslel jsem si, že mi jenom pogratuluje k vítězství a zase pojede do prdele, ale on se na mě přisál jako klíště. Mám ho neustále za zadkem. Pořád se mě na něco ptá, furt si něco zapisuje a tahá ze mě moudra. Kdyby jenom moudra, tak by se to dalo přežít, ale on po mně vyžaduje, abych mu dával slovenské diktáty a zkoušel ho ze slovenské výslovnosti i ze slovíček. Já na tohle nemá čas. Já musím sestavit vládu a nechat zase zastřelit nějaké novináře,“ okomentoval do médií Robert Fico příjezd Andreje Babiše.

Vypadá to, že zatím pouze vrozená slušnost a holubičí povaha brání Ficovi nechat Babiše deportovat zpět do České republiky, ale všeho do času. Robert Fico aktuálně rozhodně nemá čas zaučovat Babiše do tajů slovenštiny a naučit ho, jak se vyhrávají volby. Pokud bude  Andrej Babiš nadále tak otravný, může se rychle ze Slovenska dekovat.

Podle zdrojů blízkých týmu Andreje Babiše tu je však vždycky plán B. Tím je Maďarsko a Babišův přítel Orbán. I ten ho totiž může naučit, jak vyhrávat volby, a lekce maďarštiny Babišovi rozhodně neuškodí. V takovém případě by totiž vedle češtiny a slovenštiny neuměl ještě navíc maďarštinu.

Divoký kačer je fake news o skutečných událostech, které se sice nestaly, ale mohly by, jakkoliv znějí neuvěřitelně. Skutečností ale například je, že o vládě na Slovensku může rozhodovat nikoliv vítěz Fico, ale Pellegrini.

Audioknihy Dominika Landsmana si můžete zakoupit a poslechnout v našem Ikiosku >>>