Andrej Babiš (ANO) ve Sněmovně během projednávání úsporného balíčku (7.9.2023)

Andrej Babiš (ANO) ve Sněmovně během projednávání úsporného balíčku (7.9.2023) Zdroj: ČTK/Vít Šimánek

Blábolení Andreje Babiše ve Sněmovně 5.9. 2023
Blábolení Andreje Babiše ve Sněmovně 5.9. 2023
Blábolení Andreje Babiše ve Sněmovně 5.9. 2023
Blábolení Andreje Babiše ve Sněmovně 5.9. 2023
Blábolení Andreje Babiše ve Sněmovně 5.9. 2023
23
Fotogalerie

Fiala, Fiala, žena ti nedala, bavil Babiš sněmovnu rozpustilými vtípky a nadávkami politikům

Poslanec Andrej Babiš, nezbeda a věčný snílek, který nikdy nespí, si zase jednou ve sněmovně urval pozornost jen pro sebe. Během jednání o konsolidačním balíčku se poslanec Andrej Babiš rozhodl, že pročísne dusnou atmosféru sněmovny a jednání odlehčí humorným vystoupením, ve kterém bude rozpustile vtipkovat na účet politiků.

Babiš, který je známým internetovým vtipálkem a který v poslední době válí u diváků takovými videi, jako je drbání prasete hráběmi, přenesl svůj pověstný werichovský humor na půdu Poslanecké sněmovny.

Fiala, Fiala, žena ti nedala, začal své vystoupení Andrej Babiš, načež šla celá Poslanecká sněmovna do kolen. To byl úvod jak z partesu.

„Ministr Dvořák je parazit, kterého nikdo nevolil. Zalezte do díry, vy nulo,“ přešel k dalšímu vtipu, za což si vysloužil od poslanců potlesk ve stoje.

„Vejde Fiala, Pekarová a Rakušan do kavárny a posadí se ke stolu. Přijde k nim číšník a řekne jim, že je nikdo nemá rád, tak ať odejdou,“ vyprskl Andrej Babiš smíchy za soustavného potlesku sněmovny.

Jako správný bavič, který si je vědom toho, že si svým úvodem získal publikum, zkušeně přešel k náročnějšímu humoru.

„Já jsem byl pasivním členem KSČ,“ přednesl Babiš svůj legendární vtip, který byl odměněn hurónským smíchem. Andrej Babiš je známý tím, že se ve svých vystoupeních nebojí pobavit a zároveň tnout do živého, což potvrdil i tentokrát. Nutno však dodat, že tento vtip již použil mnohokrát v minulosti, ale na druhou stranu se mu lidé pořád smějí, tak proč jej nerecyklovat dál a dál.

Jakkoliv byl Babišův úvod silný a promyšlený, nepodařilo se mu vysoké tempo humoru udržet a prostředek vystoupení byl podle diváků lehce klopotný a rozpačitý.

„Pekarová mi vypnula mikrofon. Ta ušmudlaná prodejkyně telefonů by se měla vrátit k plotně. Všechny ženy by se měly vrátit k plotně, je to tak?“ těkal Babiš nervózně po Poslanecké sněmovně v marné snaze najít někoho, kdo by se vtipu zasmál. Pouze sekce poslanců ANO se strojeně smála. Spíš ale než že by se smála vtipu, tak se smála z podlézavosti.

Naštěstí je ale Andrej Babiš zkušeným řečníkem, který pozná náladu publika a je schopen ustát jakékoliv klopýtnutí změnou tématu nebo směru, kudy se budou jeho vtipy dále ubírat.

„Já vám vadím, protože nekradu,“ nakopl znovu Babiš své vystoupení a celá Poslanecká sněmovna se třásla pod náporem mohutného smíchu poslanců.

V tu dobu už bylo jasné, že se podařilo po lehkém vykolejení najet znovu na trasu zábavy a trefného a vtipného popichování, takže si Andrej Babiš svým vystoupením mazácky dokráčel až k masivnímu potlesku a skandování jeho jména.

„Pan Rakušan naříká, že má malého pindíka,“ zakončil svým posledním vtipem ostrým jako břitva Andrej Babiš své vystoupení, připomněl divákům, že když bude třeba, bude vystupovat každý týden a pak už si jen vychutnával zasloužené ovace.

Divoký kačer je fake news o skutečných událostech, které se sice nestaly, ale mohly by, jakkoliv znějí neuvěřitelně. Babišovo blábolení ve sněmovně je však skutečností.

Video placeholde
Hádky ve Sněmovně: Babiš nazval ministra parazitem, Rakušan zmínil morální striptýz • PSP ČR

Audioknihy Dominika Landsmana si můžete zakoupit a poslechnout v našem Ikiosku >>>