Agáta Hanychová s Jaromírem Soukupem.

Agáta Hanychová s Jaromírem Soukupem. Zdroj: Instagram

Agáta Hanychová na tiskové konferenci kosmetické značky Deadia, která představovala revoluční novinku v boji s celulitidou
Agáta Hanychová a Jaromír Soukup
Agáta Hanychová a Jaromír Soukup
Jaromír Soukup s Agátou Hanychovou
Jaromír Soukup s Agátou Hanychovou
8
Fotogalerie

Co bude dál? Po rozchodu Hanychové se Soukupem se Česká republika pomalu dostává z nejhoršího

Bezprostředně po rozchodu Agáty Hanychové s Jaromírem Soukupem to nevypadalo s Českou republikou dobře. Akcie největších českých firem se propadly, počet sebevražd trhal rekordy a lidé v letadlech přestali po přistání tleskat. Česko se ponořilo do smutku a zoufalství. Český národ se však nenechal nikdy zcela zlomit. Ať přišla jakákoliv katastrofa, semkli jsme se a nakonec z toho vyšli silnější. Vypadá to, že ani tentokrát to nebude jinak.

„Rozchod Agáty Hanychové a Jaromíra Soukupa zdrtil celou společnost. Lidé přestali pracovat, přestali žít a přestali plánovat budoucnost. Byl to pro všechny šok. Asi nejhorší situace nastala v epicentru rozchodu Hanychové se Soukupem. I když přímo na místo rozchodu armáda vyslala vojáky a zdravotníky, obávám se, že naděje na záchranu někoho živého je pouze v rovině zázraku,“ tvrdí Jan Vláha, odborník na Agátu Hanychovou a Jaromíra Soukupa z Ústavu pro vzdělání a Jaromíra Soukupa.

„Lidé, kteří se v době rozchodu nacházeli dva až osm kilometrů od epicentra rouzchodu, mají desetiprocentní šanci na zotavení, což není zanedbatelné a dá se mluvit o malém zázraku.

Čím dál od epicentra se lidé nacházeli, tím mají větší šanci na to, se z toho dostat bez vážnějších následků. Od určité vzdálenosti však případné přežití bez následků už však neroste. Je jedno, jestli jste z Kolína nebo Ostravy. Tlaková vlna rozchodu zasáhla celou republiku,“ dodal Jan Vláha.

Zatímco do epicentra rozchodu stále jezdí sanitky i armáda, zbytek republiky se postupně vrací zpět ke svému životu. Musí.

„Když se to stalo, byla jsem zrovna v kavárně. Najednou všichni kolem mě začali brečet a převracet stoly. Vzpomínám si, že jsem zrovna usrkávala kávu, když tu jsem ucítila něco jako bolest na hrudníku. Potom už si nic nepamatuju. Vzbudila jsem se až po pár hodinách v nemocnici, kde mi řekli, že jsem vyvázla z rozchodu Jaromíra Soukupa a Agáty Hanychové jen zázrakem,“ vzpomíná paní Daniela z Prahy na osudný moment. Jako jedna z mála lidí, kteří se nacházeli jen pár kilometrů od epicentra rozchodu, vyvázla bez vážnějších následků.

„Musíme teď jít dál. Musíme být silní a žít dál naše životy,“ plakala paní Daniela, která rozchodem Agáty Hanychové a Jaromíra Soukupa přišla o dvě kamarádky, které s ní byly v tom okamžiku v kavárně a neměly takové štěstí jako ona.

„Bylo to těžké. Každý z nás kvůli tomu rozchodu někoho ztratil, ale už jenom kvůli nim to musíme přečkat, zvednout hlavu a vrátit se do běžného života,“ myslí si pan Adam Kolář, který rozchodem Agáty Hanychové a Jaromíra Soukupa přišel o bratra. Rozchod mu rovněž odnesl barák.

Jen pár dnů po rozchodu se podařilo ve většině krajských měst obnovit hromadnou dopravu a někde i dodávky elektřiny. Vypadá to, že po tragédii je Česká republika na dobré cestě k tomu, „jít dál“.

Divoký kačer je fake news o skutečných událostech, které se sice nestaly, ale mohly by, jakkoliv znějí neuvěřitelně. Skutečností ale například je Babišovo blábolení ve sněmovně.

Audioknihy Dominika Landsmana si můžete zakoupit a poslechnout v našem Ikiosku >>>