Božský coming out

Božský coming out Zdroj: Marek Douša

Velký zmatek mezi lidovci. Bůh potvrdil, že homosexuálové jsou normální a mají právo na manželství

Z dánlivě nekonečná diskuse a rozepře nad tím, zda mají mít homo­sexuální páry právo na plnohodnotné manželství, patrně dospěly k závěru. Minimálně v křesťanské rovině. Do celé záležitosti se totiž po apelu Andreje Babiše vložil sám Bůh.

„Tohle téma už mě unavovalo. Bylo to pořád dokola. Podle mě to je nedůležité a nezajímavé, protože na tom neurvu žádné politické body ani ekonomické bodíky. Z mého pohledu se to nedá zpeněžit. Aby už konečně bylo jednou provždy toto téma vyřešeno, zavolal jsem přímo Boha. Ano, je to tak, mám číslo na Boha,“ kasal se Andrej Babiš na tiskové konferenci.

„Mám číslo na kdekoho. Na Macrona, na Scholze…“ Následovala hodina a půl, během které Babiš vyjmenovával, na koho má číslo. Po hodině a půl ochraptěl, takže tisková konference skončila.

Nebylo ale třeba smutnit, protože záhy začínala další tisková konference. Tentokrát premiéra Petra Fialy, který na ni k nelibosti Babiše přišel se samotným Bohem.

„Téma práva manželství pro všechny je takový politický evergreen, který, zdá se, až do této doby neměl řešení. Já věřím, že po dnešku se ledy pohnou a konečně dojdeme k nějakému cíli. Je mi nesmírnou ctí, že zde na tiskové konferenci můžu představit Boha, který se rozhodl, že si k dané věci řekne svoje,“ přivítal Fiala Boha a záhy ho pustil ke slovu.

„Dobrý den. Nemám na vás celý den. Musím řešit nějaké záplavy a výbuch sopky, takže stručně. Já vůbec nechápu, proč by se homosexuálové nemohli vzít. Někteří se ohánějí tradiční rodinou, a jiní dokonce křesťanstvím. To vám úplně jeblo? Já jsem mimochodem žádné křesťanství neschválil. To jste si založili vy sami bez mého přičinění a vkládáte mi do úst výroky, které jsem nikdy nevyslovil. Vy jste si prostě něco vymysleli a podle toho nabádáte lidi, aby se tím řídili, a zaštiťujete se mnou, který s tím nemá nic společného,“ začal Bůh poměrně zostra.

„Tak já vám něco řeknu. Manželství jsem nevymyslel já. To jste si vymysleli sami. Sami ho taky můžete změnit, takže mě do toho laskavě netahejte. Za druhé. Já rozhodně nejsem proti homosexuálům. To nemám ponětí, jak jste na to přišli. Sám osobně mám dlouholetého partnera Milana, se kterým sdílím jednu domácnost, a ano, máme spolu i sex,“ překvapil Bůh všechny přítomné nečekaným coming outem.

„Co se týče manželství, dělejte si, co chcete. Jenom mě do toho nezatahujte. Je mi úplně ukradený, jestli si vezme muž muže, anebo žena například antilopu. Já osobně se přimlouvám, aby sňatky stejnopohlavních párů byly povoleny, ale je to jenom vaše věc. Mějte se tady a čus,“ rozloučil se Bůh a odešel.

Tisková konference Boha byla sice krátká, ale vyvolala značnou paniku napříč celou společností. Nejdříve katoličtí kněží a pak lidovci začali hromadně panikařit.

„Bůh sešel z cesty světla. Nový spasitel má jméno Satan,“ vykřikoval předseda lidovců Jurečka, který do půl těla pomazaný prasečí krví jenom pár desítek minut po tiskovce Boha pobíhal po hřbitově.

Panika lidovců a křesťanů naštěstí netrvala dlouho. Zatímco někteří lidovci přešli k alternativnějšímu náboženství, většina křesťanů pod vedením duchovních si slova samotného Boha začala vykládat po svém, ostatně jak je již u katolické církve tradicí.

Ani ne za den se tak všechno vrátilo do starých kolejí. Homosexuálové jsou tak i nadále nejen proti přírodě, ale i proti Božímu záměru. Ačkoli Bůh tvrdil něco jiného, bylo potřeba podle katolické církve číst mezi řádky.

Divoký kačer je fake news o skutečných událostech, které se sice nestaly, ale mohly by, jakkoliv znějí neuvěřitelně. Skutečností ale například je nedávná návštěva prezidenta Ukrajiny v Praze.

Audioknihy Dominika Landsmana si můžete zakoupit a poslechnout v našem Ikiosku >>>