Ilustrační snímek

Ilustrační snímek Zdroj: Marek Douša

Fotka se mnou zabíjí, říká Matěj Stropnický. Po zelených a ČSSD teď pohřbívá KSČM a na řadě je SPD

Matěj Stropnický, kterému se neřekne jinak než Bobošíková v kalhotách, se kdysi dávno rozhodl, že zničí úplně všechny politické strany. Jakkoliv se tento cíl může na první pohled zdát jako bláhový, Matěj ukazuje, že v jeho podání není nereálný.

„Politické strany je třeba zlikvidovat jednu po druhé. Vládnout by nám měl nějaký šlechtic ze zámku, například já. Byl bych dobrý monarcha. Mám skvělé vystupování, umím jednat s lidmi a dokážu si nechat narůst vznešený pubertální knírek.

Ale teď hodně předbíhám. Likvidace politických stran není jednoduchá, ale když se toho chopí správný člověk, dá se to. Podívejte se na zelené a ČSSD, jak díky mně skončili v propadlišti dějin.

Já mám v tomhle ohledu výhodu. Takový dar přímo od Boha. Mě totiž nikdo nemá rád. To je základ úspěchu. Veřejnost mě nemá ráda, má rodina mě nemá ráda a ani můj partner mě nemá rád.

Ono to ale nepřišlo samo. Musel jsem si to oddřít. Stálo mě to spoustu let veřejného pokrytectví, protichůdných i úplně debilních názorů, okázalého vtírání tam, kde na mě nebyl nikdo zvědavý, a povýšeného nevyžádaného kázání. Potom už stačilo se soustavně chovat trochu jako kretén a výsledek se dostavil. Teď ať se připojím k jakémukoliv projektu, ten projekt do pár měsíců skončí,“ pochlubil se Matěj Stropnický, jenž si jako další stranu na likvidaci vyhlédl komunisty.

Odborníci tvrdí, že zničit komunisty není žádná výzva, protože ti se už zničili sami, ale Matěj Stropnický se domnívá, že mrtvou stranu lze ještě se správným přístupem naprosto zadupat do země.

„Lidé tvrdí, že jsou komunisté na ústupu, což podle mě není pravda. Ostatně většina mladých liberálů jsou ve výsledku komunisti. Nemůžu riskovat, a proto jsem se rozhodl připojit ke KSČM, abych tuto stranu jednou a provždy pohřbil,“ uvedl Stropnický.

„Matěj je přesně ten člověk, kterého v KSČM potřebujeme. Potřebujeme mladé dravé lidi, protože naši běžní lidé ze strany jsou již mrtví anebo se v dohledné době chystají zemřít. Matěj je naše jediná naděje, jak se dostat zpět do sněmovny. Pokud se nám spolu s Matějem podaří vyjednat mír na Ukrajině tím, že Ukrajinu odevzdáme Rusku, staneme se velmi silnou a respektovanou stranou. Matěj říkal, že to s Putinem dojedná,“ rozplý­vala se předsedkyně KSČM Konečná nad společným menším happeningem, kde spolu s Matějem sbírala podpisy pro zastavení války. Konečná zřejmě záměry Matěje Stropnického na zničení KSČM nezná, ač on se tím vůbec netají.

„Oni ti politici si myslí, že jim pomáhám, i když je naprosto jasné, že tu stranu táhnu víc a víc ke dnu. Vůbec to nechápu, ale prochází mi to,“ usmíval se Stropnický.

Jakmile Matěj Stropnický dorazí komunisty, plánuje se přesunout k SPD.

„Dalším na řadě bude ta Okamurova parodie na politickou stranu. Bude stačit petice proti imigrantům anebo za vystěhování Romů a hned přiběhne Okamura potřást mi rukou a poplácávat mě po hlavě. Rozvrátit SPD potom nebude složité, stejně jako členové ani voliči SPD nejsou složití. Jsou to jednoduší lidé, kteří mají rádi jednoduchá hesla a jednoduché sliby, které nikdo nikdy nesplní. Jakmile se spojím s SPD, je s touto stranou konec,“ myslí si Stropnický.

„Možná zničím i Rajchla. Uvidím, jestli se mi bude chtít. Stačí si s ním udělat fotku a je politicky mrtvý. Jsem Lucie Bílá pro politiky. Fotka se mnou zabíjí,“ dodal Stropnický.

Divoký kačer je fake news o skutečných událostech, které se sice nestaly, ale mohly by, jakkoliv znějí neuvěřitelně. Skutečností ale například je Babišův nepovedný pokus o comeback.

Audioknihy Dominika Landsmana si můžete poslechnout v našem Ikiosku >>>