Sklizeň obilí v Záporožské oblasti - ilustrační snímek

Sklizeň obilí v Záporožské oblasti - ilustrační snímek Zdroj: Reuters

Vývoz obilí na Ukrajině
Vývoz obilí na Ukrajině
Vývoz obilí na Ukrajině
Vývoz obilí na Ukrajině
Sklizeň obilí v Záporožské oblasti, pod ruskou okupací.
9
Fotogalerie

Nebezpečná ukrajinská mouka obsahuje látku, která nutí muže narukovat do armády a prodlužovat válku

Na českém trhu se v posledních dnech objevila závadná mouka, která v sobě obsahuje geneticky upravenou látku armycid, která způsobuje u mužů nutkání narukovat do armády. Ačkoliv je mouka vyráběná na Slovensku, vyrábí se z dovezeného ukrajinského obilí, které je látkou armycidem prolezlé.

„My nevíme, jestli je mouka z ukrajinského obilí s příměsí armycidu vyráběna záměrně nebo omylem. Faktem je, že se Ukrajina poslední dobou potýká s nedostatkem vojáků, a proto celoplošně přidává do hnojiva na obilí právě armycid, aby si zajistila ochotu ukrajinských mužů narukovat.

To, že se ukrajinské obilí z Ukrajiny vyváží do zahraničí, může, ale i nemusí znamenat, že se ukrajinská armáda pokouší lanařit do řad své armády i zahraniční muže. Ať už je to jakkoliv, situace je vážná a my žádáme, aby byla nebezpečná ukrajinská mouka stažena ze všech obchodů,“ tvrdí odborník na mouku Stanislav Krátký z hnutí „Ukrajino, už se na to vyser a vzdej se“.

Podle internetových odborníků na obilniny je stáhnutí mouky nezbytné, ale i kdyby mouka z regálů zmizela okamžitě, stihla už napáchat značné škody.

„Můj muž byl vždycky pacifista. Občas někoho při hospodské rvačce sice pobodal šroubovákem, ale jinak má holubičí povahu. Před týdnem jsem pekla bábovku z ukrajinské mouky. Byla levná, tak proč by ne, řekla jsem si. Manželovi bábovka chutnala a během dvou dní ji celou snědl.

Třetí den se ráno vzbudil a oznámil mi, že odchází bojovat na Ukrajinu. Z ničeho nic. Plakala jsem. Ještě ten den odjel a od té doby o něm nemám žádné zprávy,“ vzlykala paní Jarmila s Třeboně. Podle ní je jasným viníkem mouka z Ukrajiny. Manžel paní Jarmily není sám, kdo se stal obětí ukrajinské mouky.

„Mám rád mouku. Vždycky když přijdu z práce, otevřu si lahváče a do misky si nasypu hladkou mouku. Dívám se večer na televizi, popíjím lahváče a k tomu přikusuju hladkou mouku. Neznám nic lepšího.

V Kauflandu měli v akci ukrajinskou mouku za velmi příznivou cenu, tak jsem si jí koupil metrák. Večer jsem ji potom načnul a snědl pár misek. Když jsem se ráno probudil, měl jsem v ruce samopal a děsné nutkání jet bojovat na Ukrajinu. Bylo to v rozporu s mým přesvědčením, protože já odmítám prodlužovat válku. Nutkání bylo ale silnější než moje morální zásady. Celý den jsem s tím bojoval, ale když jsem si dal odpoledne další misku mouky, už jsem to nemohl ovládat. Koupil jsem si maskáče a se samopalem okamžitě odjel na Ukrajinu, kde jsem přišel o nohu. Tahle mouka je zlo,“ plakal pan Marek Tvárný z Bruntálska, který na Ukrajině opilý spadl pod autobus a přišel o nohu.

Nebezpečnou mouku z Ukrajiny již odsuzuje i opozice.

„Ukrajinská mouka je zlo. Je levná a temná. Lidé by měli kupovat mouku z Agrofertu. Ta je naprosto bezpečná,“ vysvětloval občanům poslanec Andrej Babiš, který proti levné mouce z Ukrajiny bojuje všemi možnými prostředky.

Divoký kačer je fake news o skutečných událostech, které se sice nestaly, ale mohly by, jakkoliv znějí neuvěřitelně. Skutečností ale například je nesmyslné sebeukájení ekologických aktivistů v Brně.

Audioknihy Dominika Landsmana si můžete poslechnout v našem Ikiosku >>>