Miloš Zeman ve své nové kanceláři na Praze 6

Miloš Zeman ve své nové kanceláři na Praze 6 Zdroj: MICHAL RŮŽIČKA / MAFRA / Profimedia'

Miloš Zeman ve své nové kanceláři na Praze 6
Exprezident Zeman otevřel svou kancelář, (19.04.2023).
Exprezident Zeman otevřel svou kancelář, (19.04.2023).
Exprezident Zeman otevřel svou kancelář, (19.04.2023).
Exprezident Zeman otevřel svou kancelář, (19.04.2023).
13
Fotogalerie

Zeman uvízl ve své kanceláři. Lidé vybírají peníze na plošinu, aby mohl z kanceláře sjet dolů

Bývalý prezident Miloš Zeman se rozhodl, že po deseti letech začne konečně úřadovat a poskytovat rozhovory novinářům, protože na to uzrál čas. Spolek přátel Miloše Zemana, který čítá tři přátele Miloše Zemana, přičemž Miloš Zeman žádné přátele nemá, mu pro tuto příležitost pronajal luxusní privát ve druhém patře.

Jedná se o třípokojový byt, který byl předělán na důstojnou kancelář bývalé hlavy státu. Původní vestavěnou postel stačilo odmontovat a místo ní složit stůl, za který se Miloš Zeman na vozíku nedostane, takže úřaduje před svým stolem, jako by byl sám sobě návštěvou. Je to hlavně z důvodu toho, aby si Miloš Zeman nepřišel zbytečný, když za ním žádné návštěvy chodit nepůjdou. Vytvoří tak návštěvu sám ze sebe.

Poměrně zásadní nevýhodou jinak důstojné kanceláře je skutečnost, že se nachází v druhém patře a nemá bezbariérový přístup. Bývalého prezidenta tak musí do kanceláře donášet jeho ochranka či přímo spolek přátel Miloše Zemana.

„Není jednoduché v dnešní době najít vyhovující kancelář, která by splňovala požadavky pana Zemana na důstojný provoz kanceláře, a tedy aby zde byl dětský koutek a přebalovací pult. Museli jsme proto sáhnout k vybavenému bytu,“ zdůvodňuje Vratislav Mynář, jeden z členů klubu přátel Miloše Zemana (další členové jsou Jiří Ovčáček a Martin Nejedlý).

Miloš Zeman si naplánoval, že bude úřadovat v kanceláři jeden den v týdnu a zbytek týdne bude lenošit. Jeho plány však záhy vzaly za své, neboť je již několik dnů de facto uvězněn ve své kanceláři a nemá se jak dostat pryč.

„Je to taková menší nepříjemnost. Já jsem musel na dva týdny pracovně na dovolenou do Karibiku, Martin Nejedlý se na pár měsíců schovává před zákonem a Jiří Ovčáček se již týden v kuse modlí a hodlá v tom pokračovat minimálně dalších několik týdnů. Stalo se tak, že Miloše Zemana nemá kdo z kanceláře vyzvednout. Má tam v lednici pudinky na týden a vodu může pít rovnou z kohoutku, takže na životě ohrožen není. Holt bude muset počkat, až přijedu z dovolené,“ potvrdil Vratislav Mynář, že Miloš Zeman je uvězněn ve své kanceláři.

Jelikož ale českému národu není lhostejno utrpení jiných, okamžitě odstartovala sbírka na pořízení plošiny pro vozíčkáře, aby pan Zeman mohl opustit svou kancelář.

„Když jsem se dozvěděla, že pan Zeman nemůže opustit svou kancelář, neváhala jsem ani minutu a přispěla na sbírku pro plošinku. Je to přeci jenom bývalý prezident a jako takový má právo na důstojnost. Plošinka do kanceláře ve druhém patře bude jistě milým zpestřením jeho života a on se konečně dostane domů,“ myslí si paní Jarmila, která přispěla na plošinku pro prezidenta částkou tisíc korun.

Jsou však mezi námi i tací, kteří na plošinku odmítají přispět, a navíc jsou jízliví.

„Pořídit dědkovi na vozíku kancelář, která nemá bezbariérový přístup, je symbolické zakončení absurdní vlády Miloše Zemana a celé té jeho party. Miloš Zeman je svým způsobem performer a etalon nechtěného humoru. Já bych ho v té kanceláři nechal a počkal, co ještě vyvede,“ tvrdí cynicky pan Kratochvíl z Jihlavy, který v sobě nemá ani špetku lidskosti a empatie.

Divoký kačer je fake news o skutečných událostech, které se sice nestaly, ale mohly by, jakkoliv znějí neuvěřitelně. Skutečností ale například je Erotický veletrh, který o víkendu proběhl v Praze.

Audioknihy Dominika Landsmana si můžete poslechnout v našem Ikiosku >>>