Stíhaný šéf lánské obory Miloš Balák

Stíhaný šéf lánské obory Miloš Balák Zdroj: Foto Blesk - Jakub Poláček

Stíhaný šéf lánské obory Miloš Balák
Stíhaný šéf lánské obory Miloš Balák
Stíhaný šéf lánské obory Miloš Balák
Stíhaný šéf lánské obory Miloš Balák
Prezident Zeman a Miloš Balák (vlevo) během otevření opravené brány Lánské obory (13.6.2022)
6
Fotogalerie

Balák si kromě vily v Lánech pronajal i Hrad. Chodí tu ve slipech a nesplachuje, stěžuje si prezident Pavel

Bývalý šéf lesní správy Miloš Balák si to umí zařídit. Jen pár dní před svým odchodem z funkce si nechal prodloužit nájem vily v Lánech až do roku 2025. Za vilu s 21 místnostmi platí lidových 6300 korun měsíčně.

Aby toho nebylo málo, ukazuje se, že ani veliká vila za hubičku neukojila Balákovy touhy po levném a luxusním bydlení. Právě proto podepsal sám sobě pár dní před koncem své funkce rovněž nájemní smlouvu na Pražském hradě. Podpis proběhl na základě plné moci, kterou měl od Vratislava Mynáře.

Miloš Balák tak střídá vilu v Lánech s Pražským hradem, který má pronajatý až do konce roku 2030 a kde tráví především víkendy a středy.

Že není úplně vysněným spolubydlícím, prozradil prezident Petr Pavel.

„Je to dost nepříjemné. Panu Balákovi chybí základní hygienické návyky, stejně jako takt a cit pro situaci.

Jeho nájemní smlouva je neprůstřelná, takže ho navíc nemáme jak z Hradu dostat. Prostě se s tím musíme smířit,“ povzdychl si prezident Pavel a pokračoval:

„Pan Balák je spolubydlící za trest. Chodí po Hradě jenom ve slipech. Když jsem ho několikrát osobně nabádal, aby si oblékl alespoň tepláky, že tu přijímám vážené návštěvy, a to i ze zahraničí, namítl, že si doma může chodit oblečený, jak se mu zlíbí. Navíc dost zavání. Ještě jsem ho neviděl se sprchovat nebo koupat. Ačkoliv jsem prezident, nemám pravomoci k tomu, abych ho v zájmu republiky donutil použít alespoň deodorant. Je to fakt nepříjemné a všechny to obtěžuje,“ stěžuje si Pavel.

„Aby toho nebylo málo, tak narušuje chod na Hradě i svým chováním, nejen smradem. Neustále poslouchá hlasitou hudbu a s železnou pravidelností ucpává záchody. Nevím, co jí, ale to, co z něho jde ven, se neslučuje s běžným kanalizačním systémem i samotnou záchodovou mísou. Je to opravdu nefalšovaná hrůza. Jemu to je ale očividně jedno. Nejhorší na tom je, že si nemám komu stěžovat. Tady nic jako sdružení vlastníků neexistuje. Navíc já tu nemám trvalé bydliště, jen tu pracuji, takže jsem na pana Baláka krátký. Když mi přijede velvyslanec z Británie, můžu pana Baláka pouze slušně požádat, aby po dobu návštěvy pana velvyslance alespoň nemasturboval v jeho přítomnosti, ale to je asi tak všechno, co můžu. On na všechny mé prosby reaguje podrážděně a tvrdí, že je tu doma, a když se mi to nelíbí, mám úřadovat někde jinde,“ položil si otrávený prezident Pavel hlavu do dlaní.

„Tahá si na Hrad prostitutky, parkuje před vstupem do katedrály, a když prší, tak přímo v ní a byl již několikrát přistižen, jak močí v kuchyni do dřezu. Bohužel s tím nic nezmůžeme, protože má řádnou nájemní smlouvu na dobu určitou, ve které jasně stojí, že nemůže být za žádných okolností zrušena. Budu to s ním muset nějak přetrpět,“ posteskl si Pavel.

Divoký kačer je fake news o skutečných událostech, které se sice nestaly, ale mohly by, jakkoliv znějí neuvěřitelně. Skutečností ale například je trestní stíhání exprezidenta Donalda Trumpa.

Audioknihy Dominika Landsmana si můžete poslechnout v našem Ikiosku >>>