Hradní kancléř Vratislav Mynář před vyhořelým srubem v Osvětimanech

Hradní kancléř Vratislav Mynář před vyhořelým srubem v Osvětimanech Zdroj: Youtube / Reprofoto OVTV

Restauraci Vratislava Mynáře v Osvětimanech zničil požár. (29.3.2022)
Restauraci Vratislava Mynáře v Osvětimanech zničil požár. (29.3.2022)
Restauraci Vratislava Mynáře v Osvětimanech zničil požár. (29.3.2022)
Restauraci Vratislava Mynáře v Osvětimanech zničil požár. (29.3.2022)
Restauraci Vratislava Mynáře v Osvětimanech zničil požár. (29.3.2022)
6
Fotogalerie

V Mynářově ohořelém srubu vedle samopalu našli korunovační klenoty, hradní stráž i Peroutkův článek

Bývalý kancléř prezidenta České republiky a novodobý Rambo, který z Lánské obory vystřílel všechno živé, Vratislav Mynář, má nyní co vysvětlovat. On toho bude mít hodně co vysvětlovat i do budoucna, ale aktuálně musí vysvětlit různé předměty, které se nalezly v jeho ohořelém srubu, který mu vloni shořel.

Médii již proběhla informace o nálezu samopalu. Mynář to vysvětloval tak, že samopal byl na místě historicky jako první a kolem daného samopalu posléze postavil srub.

„Já za to nemůžu, že tam ten samopal byl. Když jsem koupil pozemek na postavení srubu, ten samopal tam už byl. Několikrát jsem žádal policii, aby samopal odstranila, protože já jsem se nechtěl dotýkat cizí zbraně kvůli otiskům. Když se policie k ničemu neměla, prostě jsem kolem samopalu postavil srub. Nešlo dál čekat,“ obhajoval Mynář nález samopalu.

Jak to ale vypadá, samopal nebyla jediná podezřelá věc, která byla ve srubu nalezena. Podle všeho to vypadá, že Mynář srub používal jako takové menší překladiště předmětů, které si odvezl z Pražského hradu.

„V ohořelém srubu jsme našli korunovační klenoty,“ potvrdila nyní policie další nezvyklý nález.

Bylo povoláno několik historiků i šperkařů, aby pravost korunovačních klenotů potvrdili. Pokud se skutečně jedná o korunovační klenoty, bude se zjišťovat, co je tedy vlastně uloženo v Korunní komoře v chrámu svatého Víta.

To by samozřejmě ale nebyl Vratislav Mynář, aby u korunovačních klenotů v jeho srubu zůstalo.

„Mohu potvrdit, že v ohořelém srubu byla rovněž nalezena ohořelá těla členů hradní stráže. Podle jedné z vyšetřovacích verzí byli členové hradní stráže nuceni panem Mynářem k různým pracím, jako je sekání trávy, natírání okapů nebo sestavení pergoly. Pan Mynář měl hradní stráž využívat jako levnou pracovní sílu,“ prozradil vyšetřovatel Emil Ignác, který vede tým vyšetřovatelů na místě ohořelého srubu.

„Výčet nalezených předmětů a ohořelých těl však nekončí,“ přiznal Ignác. „V ohořelém trezoru byl nalezen Peroutkův článek, který patrně pan Mynář ukryl před veřejností. Dále potom stojí za zmínku zahradní nábytek z Pražského hradu, podepsaná plná moc na odpojení Miloše Zemana od přístrojů a samozřejmě spousta stříbrných příborů, rovněž z Hradu.

Na podlaze byl nalezen poklop od podzemní kobky, kde jsme objevili několik let nezvěstného čínského podnikatele Jie Ťien-Minga, který svého času působil jako poradce Miloše Zemana. Ten byl obviněn z korupce a od té doby se po něm slehla zem. Jak se ukázalo, byl držen proti své vůli v podzemní kobce srubu Vratislava Mynáře,“ dodal Ignác.

Vyšetřování stále ještě probíhá, takže je možné, že policie ve srubu najde další zajímavé předměty i lidi. Vratislav Mynář všechny nálezy odmítá a tvrdí, že čínského podnikatele mu tam podstrčila policie na objednávku.

Divoký kačer je fake news o skutečných událostech, které se sice nestaly, ale mohly by, jakkoliv znějí neuvěřitelně. Smutnou skutečností ale například je návštěva předsedkyně sněmovny na Tchaj-wanu.

Audioknihy Dominika Landsmana si můžete poslechnout v našem Ikiosku >>>