Pětibojař David Svoboda

Pětibojař David Svoboda Zdroj: Archiv Blesku

Pětibojař David Svoboda
Pětibojař David Svoboda
David Svoboda dopoledne dorazil na ministryní Černochovou. Schůzku během svého odchodu komentovat nechtěl.
Pětibojař David Svoboda
David Svoboda si před lety ve Stardance vytančil Veroniky Lálové bronz
7
Fotogalerie

Ministerstvo obrany poslalo olympionika Svobodu na převýchovu za jeho výroky o ruských sportovcích

Olympijský vítěz v moderním pětiboji David Svoboda přišel do televize, kde poskytl rozhovor, rozhovor se mu nevydařil, pobouřil dost lidí včetně ministryně obrany, pročež byl poslán na převýchovu, protože takhle by to už dál nešlo.

Tak lze ve zkratce shrnout nevydařený rozhovor Davida Svobody, ve kterém mimo jiné zpochybnil, že je Rusko na Ukrajině agresorem. Přestože rezoluce OSN tvrdí, že Rusko agresor skutečně je, podle Svobody to může být mýlka.

Tuto myšlenku už dál nerozvinul, takže divák neví, jestli je mýlka samotná rezoluce, kdy se OSN zmýlilo a za agresora omylem označilo Rusko, i když ve skutečnosti chtělo označit Ukrajinu, anebo to, že OSN označilo za agresora Rusko je celkově mediální mýlka. Že to je třeba jenom chyba v překladu.

Každopádně Svobodovi se ten rozhovor natolik nepovedl, že jej ministryně obrany Černochová poslala na převýchovu.

„Ošklivý, ošklivý moderní pětibojař,“ vyčinila Černochová Svobodovi bezprostředně po jeho nevydařeném rozhovoru. Okamžitě si ho totiž nechala zavolat k sobě na kobereček.

„Pan nadporučík Svoboda jako dobrovolný člen armádního sboru nejednal v rozhovoru v zájmu České republiky. Pošpinil řadu hodnot, sebe, mě i spoustu jiných lidí. Jeho smýšlení je pomýlené a názory špatné. Z toho důvodu jsem se rozhodla poslat pana Svobodu na převýchovu. S okamžitou platností ihned odjíždí do převýchovného tábora Převychovánek na Ostravsku, kde se ho ujmou zkušení převýchovní lektoři,“ oznámila ministryně Černochová na tiskové konferenci.

Převýchovný tábor Převychovánek je hojně využíván ke všem druhům převýchovy. Spolek českých katolíků sem například posílá na převýchovu homosexuály. SPD sem zase posílá své členy ve víře, že z nich převýchovný tábor udělá lidi.

Ministryně Černochová neuvedla, o jaký typ převýchovy se jedná, ale je poměrně zřejmé, že zde proběhne hlavně názorová převýchova doplněná vtoukáním do hlavy myšlenky, aby se příště raději na rozhovory vysral, když na to nemá.

Nakonec proces převýchovy Svobody ministryně obrany sama veřejnosti přiblížila.

„Zlobivý moderní pětibojař a voják Svoboda nemůže do médií říkat, co se mu zlíbí. Obzvlášť takové téměř proruské nesmysly. Tohle je potřeba odstranit. Na převýchovném táboře bude pan Svoboda soustavným lámáním v kole donucen přehodnotit své názory, načež bude vyslán s dohledem na Ukrajinu přímo na frontu, aby viděl, jak je to s tím agresorem. Pokud toto celé nějakým zázrakem přežije, vrátí se domů jako certifikovaný převychovaný „chcimír“ a bude se moct začlenit do slušné společnosti.

Samozřejmě má pan Svoboda po dobu deseti let zákaz vystupovat v médiích a poskytovat rozhovory. Po deseti letech komise rozhodne, zda mu bude zákaz prodloužen či nikoliv,“ dodala ministryně Černochová.

Divoký kačer je fake news o skutečných událostech, které se sice nestaly, ale mohly by, jakkoliv znějí neuvěřitelně. Skutečností ale například je plánované rozmístění jaderných zbraní v Bělorusku.

Audioknihy Dominika Landsmana si můžete poslechnout v našem Ikiosku >>>