Ovčáček boží - ilusatrační koláž

Ovčáček boží - ilusatrační koláž Zdroj: fotomontáž Jan Ignác Říha

S Ovčáčkem volali do Hostomelu.
Tiskový mluvčí Jiří Ovčáček.
Tiskový mluvčí Jiří Ovčáček.
Tiskový mluvčí Jiří Ovčáček.
Briefing vedoucího Kanceláře prezidenta republiky Vratislava Mynáře ke zdravotnímu stavu prezidenta Miloše Zemana na Pražském hradě. Na snímku mluvčí prezidenta Jiří Ovčáček  (21. 10. 2021)
9
Fotogalerie

Jiří Ovčáček jedná s církví o budoucí spolupráci. Má zájem stát se tiskovým mluvčím Boha

Dosluhující mluvčí prezidenta Miloše Zemana se pomalu, ale jistě začíná poohlížet po jiné práci. Ačkoli se předpokládalo, že po skončení Zemanova mandátu bude Ovčáček pokračovat v práci ošetřovatele a terapeutického zvířete pro končícího prezidenta, pročež bude po jeho smrti slavnostně pohřben v rakvi spolu s ním, vypadá to, že jeho ambice sahají mnohem dál.

Jeho přijetí víry a nalezení Boha, které coby tiskový mluvčí prezidenta dával často na odiv na sociálních sítích, zjevně zafungovalo a začíná mu přinášet ovoce.

Jakkoli svým netradičním pojetím funkce mluvčího prezidenta republiky sám sebe odstřihl od možných budoucích prací tiskového mluvčího v soukromém sektoru a i zčásti v tom státním, vypadá to, že od začátku přijetí víry směřoval úplně do jiné sféry. Do sféry božské.

„Pan Ovčáček se na nás sám obrátil se svou žádostí, ve které projevil zájem stát se tiskovým mluvčím Boha. My jako zástupci Boha na zemi máme samozřejmě pravomoc tuto žádost posoudit a vyhodnotit.

Pan Ovčáček se několik let profiluje jako věřící člověk, což je samozřejmě pro tuto práci hlavní podmínka. Mnozí můžou vnímat jeho dosavadní práci pro prezidenta Zemana za lehce kontroverzní, což ale v křesťanství není na škodu. Bůh může být mnohými vnímán jako kontroverzní osoba a z toho důvodu hledáme adekvátního mluvčího. Když Bůh sešle na nějakou zemi hladomor anebo válku, je potřeba komunikovat s veřejností. Je třeba odvádět pozornost od samotného Boha, popřípadě najet narativ o vyšším Božím úmyslu. Prostě a jednoduše je nutné, aby tu byl někdo, kdo bude veřejnost informovat o Božích úmyslech i jeho činech tak, aby u ní nevyvolal pochybnosti. Z mého pohledu je v tomhle Jiří Ovčáček zcela jistě jedním z nejlepších,“ myslí si arcibiskup Marek z tiskového oddělení české katolické církve, které má na starost PR Boha a komunikaci s veřejností.

„Pan Ovčáček již absolvoval první kolo pohovorů. Ze všech přihlášených uchazečů doposud předvedl nejpřesvědčivější výkon. Suverénně prošel do dalšího kola, ve kterém ho čeká kromě testu ze znalostí bible opičí dráha a sestava na kladině. Vedle duševní připravenosti totiž dbáme i na celkový dojem, a hlavně na tělesnou kondici. Být tiskovým mluvčím Boha je náročné i po fyzické stránce.

Zde si nejsem jistý, nakolik pan Ovčáček uspěje, protože fyzická aktivita není podle všeho jeho denním chlebem, nicméně pokud se bude hodně modlit, šance tu je.

Jestliže projde druhým kolem, čeká ho potom už jenom pohovor se samotným Bohem. Jestli si ti dva sednou, domnívám se, že jeho přijetí do funkce tiskového mluvčího Boha již nebude stát nic v cestě,“ dodal arcibiskup Marek.

Mohlo by se zdát, že Jiří Ovčáček v honbě za kariérním růstem zapomněl na svého přítele a svěřence Miloše Zemana, kterého by tak opustil a každý by se vydal svou cestou. Opak je pravdou. Jiří Ovčáček má ve své žádosti o zaměstnání u Boha podmínku, že pokud bude přijat, Bůh Miloše Zemana povolá k sobě.

V poslední době ale prosakují na veřejnost zvěsti, že Jiří Ovčáček má pro případ, že by jako mluvčí Boha neuspěl, v záloze plán B. Pozice tiskového mluvčího Satana dosud totiž také není obsazená. Jestliže se nakonec rozhodne ucházet o tuto pozici, musí co nejrychleji změnit své vystupování na sociálních sítích. Místo fotografie oblohy s textem Přeji vám požehnanou neděli, přátelé by musel sdílet fotografie ohořelého torza zohaveného těla a k tomu přidat text: Apokalypsa se blíží a peklo čeká na každého hříšníka.

Následujících několik týdnů rozhodne, na jakou stranu se Jiří Ovčáček přikloní.

Divoký kačer je fake news o skutečných událostech, které se sice nestaly, ale mohly by, jakkoliv znějí neuvěřitelně. Skutečností ale například je udílení Čekých lvů

Audioknihy Dominika Landsmana si můžete poslechnout v našem Ikiosku >>>