Ladislav Vízek

Ladislav Vízek Zdroj: Denisa Hamerníková (Blesk)

Vášnivý karbaník Ladislav Vízek
Vášnivý karbaník Ladislav Vízek
Ladislav Vízek
Ladislav Vízek
Lehký hazard patří mezi vášně fotbalového internacionála Ladislava Vízka
7
Fotogalerie

Zalezli jsme si v šatně do sprchy, vysvětluje Vízek homosexualitu za jeho časů

Bývalý fotbalista Ladislav Vízek, který má z nějakého důvodu prostor v médiích, se nechal slyšet, že se mu moc nelíbí veřejný coming out, který uskutečnil fotbalista Jakub Jankto. „Teplí fotbalisté do přírody nepatří,“ prohlásil Vízek, aniž by bral v potaz, že devadesát procent současných fotbalistů minimálně jako teplí působí.

„Pokud je někdo buzerant, tak já mu to neberu. To má výchovou. Za to můžou jeho rodiče. Není to jeho vina. Já buzerantům nevyčítám, že jsou buzeranti. Ale podle mě by neměli buzeranti provozovat ty svoje teplé věci veřejně,“ myslí si internacionál a doživotní čekatel na přijetí do Mensy Ladislav Vízek.

„Tahat navíc tohle téma do fotbalu, to se nehodí. Komunita to nepochopí,“ vysvětluje dále Vízek. Pokud má na mysli komunitu fotbalistů, tak tam je vcelku velká pravděpodobnost, že to opravdu nepochopí. Ostatně jako nepochopí cokoliv jiného.

„Za nás když si chtěl člověk pořádně zaprcat s chlapem, tak jsme se vždycky domluvili v týmu se spoluhráčem, a když v šatně nikdo nebyl, zašli jsme do sprchy a tam jsme si navzájem udělali dobře. To k fotbalu patří. Ale rozhodně jsme s tím nechodili na veřejnost, neohlašovali tyhlety coming outy a podobně. Normálně jsme na tajňáka vomleli chlapa a pak jsme o tom drželi hubu a žili klidný rodinný život s manželkami a dětmi. To bylo úplně normální a já věřím, že to normální pořád je. Co ale není normální, tak je to, když to někdo veřejně vytrubuje. A ne jenom to, že prcá chlapy, ale že i miluje chlapy. Tak kde to jsme?“ chytal se Vízek za hlavu.

Nečekané prohlášení patrně latentního homosexuála Vízka dosvědčilo i několik jeho bývalých spoluhráčů.

„Jo, jo. Vláďa Vízek. To byla raketa na hřišti i v šatně. Nikdo si před ním nemohl být jistý. Jednu dobu jsme se chodili radši sprchovat domů, protože ve společných šatnách to bylo takzvaně o věneček, jak tomu říkal Vízek.

Některým klukům se to líbilo, ale já jsem na tohle nikdy nebyl. Jednou dvakrát na zkoušku, ale to mi stačilo,“ přiblížil bývalý Vízkův spoluhráč Radim Poupě, jak to dříve chodilo a jak to chodilo u Vízka.

Podle pamětníků se mezi fotbalisty přezdívalo Vízkovi Natrhprdel a měl to být poměrně divoch. Nikdy však žádný coming out neučinil a téma homosexuality do fotbalu netahal. Není tak divu, že ho coming out fotbalisty Jakuba Jankta tak rozhodil.

Divoký kačer je fake news o skutečných událostech, které se sice nestaly, ale mohly by, jakkoliv znějí neuvěřitelně. Skutečností ale například je další pokus Jiřího Paroubka o návrat do politiky

Audioknihy Dominika Landsmana si můžete poslechnout v našem Ikiosku >>>