Miloš Zeman na nafukovacím člunu hladinu novoveselského rybníka letos možná vynechá.

Miloš Zeman na nafukovacím člunu hladinu novoveselského rybníka letos možná vynechá. Zdroj: Foto Profimedia.cz, ara

Prezident Miloš Zeman v Partii Terezie Tománkové. (3.7.2022)
Izraelský prezident Jicchak Herzog a český prezident Miloš Zeman (11.7.2022)
Izraelský prezident Jicchak Herzog a český prezident Miloš Zeman (11.7.2022)
Izraelský prezident Jicchak Herzog a český prezident Miloš Zeman (11.7.2022)
Izraelský prezident Jicchak Herzog a český prezident Miloš Zeman (11.7.2022)
17
Fotogalerie

Zeman vykope kanál Dunaj-Odra-Labe sám ve svém volném čase. Ovčáček si už pořídil lopatu

Minulý týden vláda definitivně odpískala projekt kanálu Dunaj-Odra-Labe, což byl vysněný projekt prezidenta Miloše Zemana. Ten byl rozhodnutím vlády krajně zaskočen a pobouřen.

„Pan prezident se zamkl ve svém pokoji a pouští si emo hudbu. Dost ho to sebralo. On se na kanál děsně moc těšil. Vždycky si přál, aby tady po jeho prezidentování něco zůstalo. Něco hmatatelného. Kanál by byl ideální. Dozajista by kanál nesl jeho jméno a pan prezident by se tak stal nesmrtelným. To, že kanál nakonec nebude, bere pan prezident velmi osobně,“ tvrdil před týdnem prezidentův mluvčí Jiří Ovčáček.

Z chmurů a špatné nálady se Miloš Zeman však brzy dostal. Rozhodl se, že situaci vezme do svých rukou. Jistě i vítanou vzpruhou pro pana prezidenta byl vstřícný krok Spolku přátel Miloše Zemana, který prosadil pojmenování kanálu v Pardubicích v ulici Gorkého po Miloši Zemanovi.

„Bylo nám pana prezidenta líto. Tolik toho pro Českou republiku udělal a vláda ho takhle zařízla. My ve spolku víme, že pan prezident si přál, aby kanál nesl jeho jméno. To, že kanál Dunaj-Odra-Labe nakonec nebude, neznamená, že pan prezident nemůže mít svůj vlastní kanál. Dohodli jsme se s magistrátem města Pardubice, že pojmenujeme kanalizační systém pod ulicí Gorkého po panu prezidentovi. Příští týden na víko kanálu slavnostně umístíme plaketu se jménem pana prezidenta Zemana. Bude mít svůj vlastní kanál, a stane se tak nesmrtelným,“ potvrdila se slzou v oku paní Blanka Krátká, tajemnice Spolku přátel Miloše Zemana.

Pojmenování části městské kanalizace po jeho osobě zřejmě nakoplo prezidenta Miloše Zemana k ještě mnohem zásadnějším skutkům.

„To, že vláda takhle škaredě zařízla projekt kanálu Dunaj-Odra-Labe, neznamená, že kanál nebude. Jenom ho nebude zaštiťovat vláda, ale pan prezident. Ten má teď hodně volného času a po skončení jeho mandátu bude toho času ještě víc. Pan prezident se tak rozhodl, že ve svém volném čase kanál vykope sám. Samozřejmě s přispěním svých přátel a následovníků,“ usmíval se Jiří Ovčáček na tiskové konferenci, kam přišel demonstrativně s lopatou.

„Jak můžete vidět, pořídil jsem si lopatu. Prošel jsem kurzem zacházení s lopatou, takže už vím, jak na to. Spolu s panem prezidentem ten kanál vykopeme. Na tom nemůže být nic těžkého,“ prozradil dále Jiří Ovčáček.

„Zatím jsme dva. Já a pan prezident,“ odpověděl Jiří Ovčáček na dotaz novinářů, kdo všechno bude kanál kopat, a potom pokračoval:

„Doufali jsme, že by nám v kopání pomohli i pan Mynář s Nejedlým, nicméně ti se vyjádřili v tom smyslu, že na tohle nyní nemají čas, protože si vyřizují víza do Venezuely, kam se po skončení mandátu pana prezidenta odeberou, aby se zde ukryli před zákonem,“ dodal Ovčáček, načež se rozloučil a odešel kopat.

Jestli bude kopat i pan prezident, nebo přijme takzvanou roli pana Lorence, tedy že bude ve svém kolečkovém křesle na stavbu pouze dohlížet a vydávat povely Ovčáčkovi, to ukáže až čas.

Divoký kačer je fake news o skutečných událostech, které se sice nestaly, ale mohly by, jakkoliv znějí neuvěřitelně. Skutečností ale například je soudní líčení s Dominikem Ferim.

Audioknihy Dominika Landsmana si můžete poslechnout v našem Ikiosku >>>