Anrej Babiš kvůli výhrůžkám zrušil kontaktní kampaň před druhým kolem prezidentského klání

Anrej Babiš kvůli výhrůžkám zrušil kontaktní kampaň před druhým kolem prezidentského klání Zdroj: Foto Aha! – K. Kopáč, R. Matějková

Policie vyřešila případ vyhrožování Monice Babišové
Andrej Babiš ve svém volebním štábu. (28.1.2023)
Volební štáb kandidáta na prezidenta Andreje Babiše (ANO), 28. ledna 2023, Praha. Poražený kandidát Andrej Babiš komentuje výsledky voleb.
Volební štáb kandidáta na prezidenta Andreje Babiše (ANO), 28. ledna 2023, Praha. Poražený kandidát Andrej Babiš komentuje výsledky voleb.
Volební štáb kandidáta na prezidenta Andreje Babiše (ANO), 28. ledna 2023, Praha. Poražený kandidát Andrej Babiš komentuje výsledky voleb. A Alena Šilerova
18
Fotogalerie

Když budete volit Pavla, všechny vás zabije. Babišův tým měl připravenou ještě drsnější verzi kampaně

Prezidentské volby jsou naštěstí za námi, takže nyní je čas rekapi­tulovat. Zatímco samotný Andrej Babiš stále hledá viníky své prohry a bude je hledat ještě dlouho a pak se jim bude mstít něčím rezavým a tupým, tak lidé se pomalu oklepávají z jeho volební kampaně, jež byla podle mnohých dost za čárou. Jak se začíná ukazovat, mohlo být ještě mnohem hůř.

„Ta kampaň byla poměrně vlídná a milá. Měli jsme připravenou mnohem údernější kampaň,“ nastínil jeden z členů marketingového týmu Andreje Babiše, který si nepřál být jmenován, protože by ho potom neměl nikdo rád, jak se to stalo například Marku Prchalovi, jenž mezitím po volební porážce od Babiše uprchl.

„My jsme věděli, že Babiš na Pavla ztrácí, a bylo potřeba vyburcovat nejen nerozhodnuté voliče, ale hlavně odradit voliče Petra Pavla, aby šli volit. Dokonce jsme potřebovali, aby si voliči Pavla sáhli na život. Bylo potřeba je vystrašit,“ nastínil člen marketingového týmu.

„Vedli jsme o tom v týmu dlouhé diskuse. Ihned po prvním kole voleb jsme měli připravené plakáty s nápisem Když budete volit Pavla, tak vás všechny zabije. Těmi jsme chtěli oblepit republiku, abychom v lidech poškádlili ten strach, co v nich třímá.

To měla být první fáze. Druhá fáze byla taková, že jsme měli člověka v masce Petra Pavla, který měl obcházet menší města a tam střílet do lidí. To jsme samozřejmě chtěli natáčet a s tím potom v debatách konfrontovat přímo generála. Pan Babiš se ho měl ptát, proč střílí do lidí. On by tvrdil, že to není pravda, ale my bychom to měli natočené. Proti tomu by nic nezmohl. Tady byl trochu problém s legislativou, protože ta přímo říká, že pokud bude někdo střílet do lidí, je to klasifikováno jako pokus o vraždu. Tím se nám dost zúžil výběr brigádníků, kteří by byli ochotni v masce generála Pavla střílet do lidí,“ postěžoval si člen marketingového týmu Andreje Babiše na český právní systém.

„Ruku v ruce se střelbou Pavla do lidí jsme měli přichystané billboardy s nápisem Chcete za prezidenta člověka, který střílí do lidí? K druhé fázi jsme měli samozřejmě přichystané ještě menší doprovodné skandály, jako gay porno Petra Pavla a taky výpověď jeho bývalé ženy, kterou mlátil.

Bývalá žena Petra Pavla popřela, že by ji mlátil, tak jsme ji zmlátili aspoň my a chystali se to hodit na Pavla.

To byla druhá fáze, na kterou navazovala fáze třetí. Ta šla souběžně s fází druhou. V této fázi bylo třeba představit Andreje Babiše jako oběť. Tato fáze již zčásti probíhala. Nábojnice pro Moniku i anonymní dopis, kde se Babišovi vyhrožovalo vraždou. To bylo v pořádku. Měli jsme potom v plánu, že necháme paní Moniku anonymem dokonce zastřelit a uneseme děti pana Babiše. To nakonec neprošlo přes Babiše, který zklamaně doznal, že jeho žena se není ochotna obětovat pro jeho zvolení a děti si prý pan Babiš unáší výhradně sám.

Ani zinscenovaný atentát na pana Babiše těsně neprošel. Muselo tedy zůstat u light verze pouze s nábojnicí pro Moniku a anonymním vyhrožováním,“ pokrčil zklamaně rameny člen marketingového týmu Andreje Babiše. V kontextu těchto zjištění byla prezidentská kampaň Andreje Babiše milá a přívětivá.

Divoký kačer je fake news o skutečných událostech, které se sice nestaly, ale mohly by, jakkoliv znějí neuvěřitelně. Skutečností ale například je, že soud zamítl Kramného žádost o obnovení procesu.

Audioknihy Dominika Landsmana si můžete poslechnout v našem Ikiosku >>>