Miloš Zeman - ilustrační koláž.

Miloš Zeman - ilustrační koláž. Zdroj: fotomontáž Jan Ignác Říha

Miloš Zeman během svého rozloučení s cestami po regionech: V Ústeckém kraji navštívil mj. Děčín (17.10.2022)
Miloš Zeman během svého rozloučení s cestami po regionech: V Ústeckém kraji navštívil mj. Děčín (17.10.2022)
Miloš Zeman během svého rozloučení s cestami po regionech: V Ústeckém kraji navštívil mj. Děčín (17.10.2022)
Mioš Zeman při návštěvě Děčína (17.10.2022)
Mioš Zeman při návštěvě Děčína (17.10.2022)
14
Fotogalerie

Poslední Zemanův mejdan bude velký. Na udílení vyznamenání budou prostitutky, ohňostroje a skákací hrad

Prezident Miloš Zeman letos naposledy 28. října ve Vladislavském sále Pražského hradu předá státní vyznamenání svým kamarádům, a jelikož to bude jeho poslední mejdan, Hrad rozhodl, že se pořádně zapaří (myšleno, že se bude mohutně oslavovat, ne že se Zeman zapaří).

„Bude to velkolepé až monumentální. Do organizování mejdanu se zapojil celý nejužší tým pana prezidenta. Pan Mynář objedná prostitutky, ale to si nejsem jistý, jestli nějak souvisí s oslavou, protože to on dělá i v jiné dny,“ nastínil Jiří Ovčáček.

„Přemýšlíme, že mejdan bude tematický. Pan prezident váhá mezi tématy Spider-Man a Prasátko Pepi. Ještě není úplně rozhodnut. Já osobně každopádně dorazím v latexovém oblečku s roubíkem s odepínací plentou na zadku, protože štěstí přeje připraveným,“ usmíval se Jiří Ovčáček.

„Samozřejmostí je skákací hrad. Mít na Hradě skákací hrad byla pro pana prezidenta priorita. Ač není úplně mobilní, tuze rád by si v hradu zaskákal. Pro tuto příležitost jsme jeho invalidní vozíček vybavili tlumiči, takže pan prezident bude moci řádit ve skákacím hradu i na svém vozíčku,“ dodal Ovčáček.

Jestliže se případní hosté těší, že si i oni na ceremoniálu zaskáčou na skákacím hradě, tak mají smůlu. Podle všeho je skákací hrad pouze pro Miloše Zemana, který do něj nikoho nepustí.

„Je to tak. Snažili jsme se panu prezidentovi vysvětlit, že by se o své atrakce i hračky měl dělit s ostatními, ale on nesouhlasí. Tvrdí, že skákací hrad je jenom pro něho a nikdo jiný na něj nesmí. V tomto ohledu je dost tvrdohlavý,“ přiznal Ovčáček.

Případní hosté, pokud nějací budou, ale nemusejí smutnit. I pro ně bude na ceremoniálu připraven bohatý program.

Je objednaný dětský klaun, který bude z balónků vyrábět zvířátka. Toho si chtěl pan prezident rovněž uzmout pro sebe, ale v tomto případě se nám ho podařilo přesvědčit, aby se o něho podělil s ostatními. Laureáti státního vyznamenání tak kromě medaile dostanou například pejska vyrobeného z balónu, popřípadě žirafu,“ ubezpečil Ovčáček.

„Na začátku, v průběhu i na konci obřadu bude probíhat v sále ohňostroj. Rovněž je zajištěn provazochodec a žonglér. Uvažovali jsme rovněž o drezůře šelem, ale tam je nebezpečí, že by šelmy ucítily pach smrti, který sálá z pana prezidenta, a mohly by tak zaútočit.

Samozřejmě, že se bude podávat alkohol, a sice bych to neměl říkat, ale i drogy. Z doby pana Forejta jsou na Hradě ještě kila kokainu, který odmítáme nechat pro příští hlavu státu,“ dodal Ovčáček.

Oproti minulým rokům bude vyznamenání předávat Jiří Ovčáček, protože prezident Zeman bude vytížený skákáním v nafukovacím hradu, a navíc to vypadá, že beztak nikdo nedorazí, protože dosud nikomu nepřišly pozvánky.

Divoký kačer je fake news o skutečných událostech, které se sice nestaly, ale mohly by, jakkoliv znějí neuvěřitelně. Smutnou skutečností je ale například úmrtí světoznámého dirigenta Libora Peška.

Audioknihy Dominika Landsmana si můžete poslechnout v našem Ikiosku >>>