Policisté přivádějí podnikatele Pavla Kose k soudu, který rozhodoval o jeho vazbě, 21. června 2022, Praha.

Policisté přivádějí podnikatele Pavla Kose k soudu, který rozhodoval o jeho vazbě, 21. června 2022, Praha. Zdroj: ČTK / Vondrouš Roman

Policisté odvádějí lobbistu Michala Redla u soudu, který rozhodoval o vazbě pro obviněné v kauze korupce v pražském dopravním podniku, 17. června 2022, Praha.
Policisté odvádějí lobbistu Michala Redla u soudu, který rozhodoval o vazbě pro obviněné v kauze korupce v pražském dopravním podniku, 17. června 2022, Praha.
Obvodní soud pro Prahu 9 rozhodoval o vazbě pro obviněné v kauze korupce v DPP. (17. června 2022)
Obvodní soud pro Prahu 9 rozhodoval o vazbě pro obviněné v kauze korupce v DPP. (17. června 2022)
Obvodní soud pro Prahu 9 rozhodoval o vazbě pro obviněné v kauze korupce v DPP. (17. června 2022)
10
Fotogalerie

Kadeřník Michala Redla rezignoval, rezignovala i paní na venčení psa a jeho pošťák

Kauza pražského dopravního podniku, ve které je mezi obviněnými zlínský podnikatel a lobbista Michal Redl, nabírá na obrátkách. Kdo kdy přišel do kontaktu s Michalem Redlem, uvažuje o rezignaci, popřípadě už rovnou rezignoval.

Mezi prvními, kdo zvedl onu pověstnou rukavici rezignování, byl ministr školství Petr Gazdík, který se v minulosti s Redlem stýkal, a dokonce s ním byl i na víkend v Alpách a podle některých zdrojů s ním byl pod stanem v převlečení za kovboje na úpatí Zkrocené hory, kde podle odposlechů oba dva velmi vážně experimentovali se svou sexuální orientací.

Takový kontakt s lobbistou a obviněným korupčníkem a šíbrem není možný, a proto musí Petr Gazdík chtě nechtě skončit ve všech svých veřejných funkcích.

Jakýkoliv styk byť i vzdálený s Michalem Redlem je v současné situaci něco nemyslitelného a dostihlo to mnoho lidí z jeho okolí.

„Panu Redlovi jsem třikrát stříhal vlasy a jednou jsem ho oholil. Necítím se být nijak extra vinen, ale bohužel budu muset na svou pozici kadeřníka rezignovat. K vedení kadeřnictví jsem svou rezignaci podal v pondělí ráno. Od nynějška už nejsem kadeřník,“ posmutněl Antonín Jucha, který se Redlovi několikrát staral o parádní účes.

Jelikož je Michal Redl postava více než prašivá, přidávají se k rezignacím další a další lidé, kteří s ním přišli do kontaktu.

„Půl roku jsem mu venčila čivavu. Přátelská a hravá čubička, která má ráda, když ji někdo drbe za ouškem. S panem Redlem jsem přišla do kontaktu všeho všudy asi pětkrát, když mi psa předával, a jednou, když mi platil v hotovosti. Tuto částku v hotovosti aktuálně prověřuje policie a k tomu mám zakázáno se vyjadřovat. Každopádně na základě styků s panem Redlem jsem nucena rezignovat na svou pozici a nadále se budu věnovat výrobě bižuterie,“ vysvětlila paní Kateřina Krátká, jak to měla s podnikatelem a jak ji její minulost nakonec dohnala.

„Nosím panu Redlovi poštu už dobré dva roky. Nyní zvažuji rezignaci. Ještě nejsem ale úplně přesvědčen. Uvidím, jak se to celé vyvine,“ tvrdí zase Josem Zlámal, poštovní doručovatel.

Vedle zcela logických a zasloužených rezignací osob napojených byť i vzdáleně na Michala Redla se však začaly objevovat rezignace, které povětšinou plynou z neznalosti situace a chybné interpretace. Policie České republiky vydala upozornění, že rezignace se týkají osob, které byly v kontaktu s Michalem Redlem,  a nikoliv se zpěvákem Vlastou Redlem.

„Je to veliký problém. Spousta lidí vidí jenom Redl a už bez rozmyslu chystají své rezignace. My touto cestou upozorňujeme, že se jedná o podnikatele Michala Redla, a nikoliv o zpěváka Vlastu Redla. Pokud jste v minulosti přišli do kontaktu s muzikantem Vlastou Redlem, rezignovat nemusíte. Nikdo to po vás nechce,“ vysvětluje Roman Opička, tiskový mluvčí Policie ČR.

Divoký kačer je fake news o skutečných událostech, které se sice nestaly, ale mohly by, jakkoliv znějí neuvěřitelně. Korupční skandál kolem hnutí STAN je ale skutečností.

Video placeholde
Michala Redla přivádějí k Obvodnímu soudu pro Prahu 9. (17. června 2022) • Aktu.cz

Audioknihy Dominika Landsmana si můžete poslechnout v našem Ikiosku >>>