Andrej Babiš - ilustrační koláž

Andrej Babiš - ilustrační koláž Zdroj: fotomontáž Jan Ignác Říha

Expremiér Andrej Babiš (ANO) ve svém obytném voze.
Expremiér Andrej Babiš (ANO) ve svém obytném voze.
Expremiér Andrej Babiš (ANO) tasil v kampani obytňák a koláčky
Expremiér Andrej Babiš (ANO) tasil v kampani obytňák a koláčky
Expremiér Andrej Babiš (ANO) tasil v kampani obytňák a koláčky
21
Fotogalerie

Poslanec Babiš se stýkal s obviněným Andrejem Babišem. Rezignovat ale nehodlá

V návaznosti na aktuální kauzu, kdy ministr školství Gazdík rezignoval na základě svých kontaktů s obviněným podnikatelem a lobbistou Michalem Redlem, se nabízí další rezignace. Konkrétně se jedná o poslance Andreje Babiše, který má přímé styky na Andreje Babiše, který je obviněný v kauze Čapí hnízdo.

Poslanec Andrej Babiš, který aktuálně volá po tom, aby byl Gazdík lámán v kole a celé STAN bylo rozpuštěno a jejich sídlo zapáleno a popel rozprášen na neznámém místě, se však nedomnívá, že on by měl Gazdíka následovat. A to i když jsou jeho styky s obviněným Andrejem Babišem mnohem užší než v případě Gazdíka a Redla.

„Nevím, co to sem taháte. Já se s Andrejem Babišem neznám. Párkrát jsem ho někde zahlédl a i nás někdo představil, ale to je celé. S tou osobou já nemám pranic společného. Vím o něm jenom z médií, že je to prima kluk, který se stará o blaho lidí v této republice, a že je oblíbený a právě to je trnem v oku všech těch kmotrů a mafiánů, kteří na něho hází jednu špínu za druhou. Co vím, tak ta obvinění jsou politicky motivovaná. To je ale všechno. Víc o něm nevím a neznám ho,“ tvrdil poslanec Andrej Babiš na tiskové konferenci na otázku, zda hodlá ze svých styků s obviněným Andrejem Babišem po vzoru Gazdíka vyvodit nějaké závěry.

Slova Andreje Babiše, že obviněného podnikatele a lobbistu Andreje Babiše zná jenom od vidění  rozporuje řada očitých svědků, novinářů, politiků, ba dokonce členů jeho rodiny.

Podle očitých svědků se Andrej Babiš zúčastnil svatby Moniky Babišové právě s obviněným podnikatelem Andrejem Babišem. Proč by byl na svatbě někoho, koho sotva zná?

Navíc propojení poslance Andreje Babiše s obviněným podnikatelem Andrejem Babišem je mimo jiné prokázáno skrz Moniku Babišovou. Podle neověřených zdrojů prošla Monika Babišová postelí jak poslance Andreje Babiše, tak i obviněného podnikatele Andreje Babiše. Zda byly postelovým hrátkám přítomni vedle Moniky i poslanec Andrej Babiš a obviněný podnikatel Andrej Babiš zároveň, není známo, ale je to pravděpodobné.

Provázanost těchto dvou však nekončí. Ukázalo se totiž, že poslanec Andrej Babiš je otcem dětí obviněného podnikatele Andreje Babiše.

„Nic o tom nevím. Ty děti patří do holdingu. S nimi nemám nic společného,“ snažil se poslanec Andrej Babiš mlžit ohledně napojení na obviněného podnikatele Andreje Babiše skrz společné potomky.

To, že se poslanec Andrej Babiš stýkal s obviněným podnikatelem Andrejem Babišem, nerozporují ani členové hnutí ANO. Někteří se domnívají, že se dokonce jedná o tutéž osobu.

Jak dlouho ještě bude poslanec Andrej Babiš tvrdit, že se v minulosti nestýkal s obviněným podnikatelem Andrejem Babišem, není známo, ale podle zkušeností z minula to bude popírat už navždy a nikdy nerezignuje.

Divoký kačer je fake news o skutečných událostech, které se sice nestaly, ale mohly by, jakkoliv znějí neuvěřitelně. Korupční skandál STAN je ale skutečností.

Video placeholde

Reflexe Kalouska a Stoniše 60: Můžeme si být jisti, že České republice dělal premiéra člověk, který byl udavačem • Reflex.cz

Audioknihy Dominika Landsmana si můžete poslechnout v našem Ikiosku >>>