Ruský ministr zahraničí Sergej Lavrov.

Ruský ministr zahraničí Sergej Lavrov. Zdroj: Reuters

Vyslání mírových sil NATO na Ukrajinu by vedlo k přímé konfrontaci mezi Ruskem a Severoatlantickou aliancí, prohlásil ruský ministr zahraničí Sergej Lavrov
Sergej Lavrov
Ruský ministr zahraničí Sergej Lavrov.
Ruský ministr zahraničí Sergej Lavrov.
Ruský ministr zahraničí Sergej Lavrov.
10
Fotogalerie

Lavrov zuří. Kvůli zákazu přeletu nad Evropou se nedostal na koncert Imagine Dragons do Prahy

Ruský ministr zahraničí Sergej Lavrov je rudý vzteky a vyhrožuje jadernou odplatou. Kvůli tomu, že evropské státy zakázaly přelet jeho letadla přes svůj vzdušný prostor, se nedostal na koncert Imagine Dragons do Prahy. 

Je všeobecně známo, že Sergej Lavrov je velikým fanouškem americké kapely Imagine Dragons, a dokonce je předseda jejího ruského fanklubu. Ruští skalní fanoušci Imagine Dragons, kteří si říkají Soudruzi draci, nejsou sice početní, ale svůj malý počet vynahrazují nadšením.

Sergej Lavrov se netají tím, že má nad zadkem vytetované srdíčko právě s nápisem Imagine Dragons.

Podle zdrojů blízkých Kremlu se Lavrov na koncert Imagine Dragons do Prahy velmi těšil. Několik dní nemohl dospat. Lístky měl zakoupené měsíce dopředu a pár dnů nazpátek si nechal na hlavě vyholit punkové číro, které si obarvil na zeleno. Tohle všechno nakonec vyšlo vniveč, protože se kvůli zákazu přeletu svým letadlem nad Evropou do Prahy nedostal.

„Je to bezprecedentní aféra. Nic podobného se nikdy ve světě nestalo. Západ opět ukázal svou pravou tvář. Je to zlo, která nemá na světě obdoby. Proč já musím pykat za nesmyslné západní sankce a omezení vůči mé vlasti? Kde se v Západu bere ta drzost zakazovat mi navštívit koncert Imagine Dragons?“ plakal Sergej Lavrov ve speciálním živém vstupu ze svého pokojíčku, kde měl po stěnách pověšené plakáty své oblíbené kapely. 

„Jak může být Západ tak krutý? Tohle je válečný zločin v přímém přenosu. Necháme to vyšetřit. Budeme se soudit. Budeme popravovat. Takhle to nenecháme. Máme v držení zbraně, které nám umožní do pár minut vyhladit celé národy. Ty zbraně jsou připravené právě pro tyto případy, tedy kdy se já nedostanu na koncert,“ hrozil pěstičkou Lavrov do kamery, načež propukl opět v pláč. 

„Čím jsem si tohle zasloužil? Čím? Tohle vám Rusko nikdy neodpustí,“ vzlykal. 

Kromě reálné hrozby třetí světové války a jaderného armagedonu, který je podle Lavrova po tomto incidentu nevyhnutelný, jsou zde ještě právní věci. 

Lavrov žaluje Evropu za utrpenou újmu o sto bilionů dolarů, které vyžaduje proplatit v rublech, jinak osobně zastaví plyn. 

„Já to udělám. Já to zastavím,“ vyhrožoval Lavrov na videu, kde stojí u nějakého potrubí, zřejmě vodovodního, drží v ruce páčku a ubezpečuje, že tou páčkou otočí a veškerý tok plynu do Evropy zastaví. 

Vedle finanční náhrady za psychickou újmu vyžaduje Lavrov rovněž veřejnou omluvu a proplacení vstupného na koncert. Rovněž se dožaduje, aby mu Evropa proplatila veškeré náklady spojené s přípravou na koncert, jako je kadeřník, riflová bunda a glády. 

K celé situaci se doposud nevyjádřil Vladimir Putin, který podle západní rozvědky bojuje s rakovinou, HIV, padoucnicí, záškrtem, dnou, diabetem, opičími i pravými neštovicemi a hnisavým výtokem z pochvy.

Divoký kačer je fake news o skutečných událostech, které se sice nestaly, ale mohly by, jakkoliv znějí neuvěřitelně. Skutečností ale například je, že někdo jako Lavrov v Rusku existuje a nakecá toho celkem hodně

Audioknihy Dominika Landsmana si můžete poslechnout v našem Ikiosku >>>