Prezident Zeman jmenoval nové generály, (8.05.2022).

Prezident Zeman jmenoval nové generály, (8.05.2022). Zdroj: ČTK/Šulová Kateřina

Prezident Zeman na Pražském hradě přivítal bulharského kolegu Rumena Radeva, (10.05.2022)
Prezident Zeman na Pražském hradě přivítal bulharského kolegu Rumena Radeva, (10.05.2022)
Prezident Miloš Zeman v pořadu Partie na CNN Prima News (1.5.2022)
Prezident Miloš Zeman na sjezdu Českomoravské konfederace odborových svazu (30.4.2022)
Prezident Miloš Zeman na sjezdu Českomoravské konfederace odborových svazu (30.4.2022)
14
Fotogalerie

Miloš Zeman ohlásil svou kandidaturu na prezidenta. Nikoho lepšího, než jsem já, tam nevidím, tvrdí

Poměrně nečekaným krokem zaskočil prezident Miloš Zeman nejen občany, ale především i své spolupracovníky v čele s tiskovým mluvčím Jiřím Ovčáčkem. Při příležitosti oslav konce druhé světové války prezident Miloš Zeman poměrně nečekaně ohlásil svou kandidaturu v blížících se prezidentských volbách, ústavě navzdory.

„Když se dívám na současné kandidáty na prezidenta, nevidím tam nikoho schopného. Středulu jsem ke kandidatuře dotlačil jenom z recese. Rád se budu dívat, jak se v kampani trápí. Každopádně jelikož se nerýsuje nikdo, kdo by byl alespoň vzdáleně přijatelným prezidentem, rozhodl jsem se po krátkém uvážení, že tuto výzvu přijmu a budu opět kandidovat na prezidenta. Mí občané mě potřebují,“ oznámil Miloš Zeman svou kandidaturu na prezidenta, zrovna když se vzbudil na své kolečkovém křesle na Vítkově, kam byl vyvezen v rámci pietního aktu.

Vzhledem k tomu, že ho nikdo neslyšel, svou kandidaturu zopakoval o pár minut později, kdy se mu podařilo ukořistit funkční mikrofon.

„Já Miloš Zeman ohlašuji tímto svou kandidaturu na prezidenta České republiky. Nikoho lepšího, než jsem já, tam nevidím. Je to tedy má povinnost. Nemáte zač,“ ohlásil Miloš Zeman a slavnostně se nechal ochrankou odvést pryč, aby zachoval atmosféru tajemna. Původně chtěl podle dostupných informací zmizet v oblaku dýmu, ale členové ochranky mu měli říct, že na oblaka dýmu se mu můžou vysrat a ať je dědek rád, že ho vůbec v křesle odtáhnou a nenechají ho tam mrchožroutům.

Po oznámení kandidatury se slova ujal viditelně otřesený mluvčí Jiří Ovčáček, jehož až nezdravě bílá barva dávala tušit, že i pro něho je oznámení kandidatury Miloše Zemana na prezidenta velikým překvapením.

„Pan prezident byl dlouho na sluníčku a je to znát. V takovém počasí ho musíme často kropit vodou, jinak nám začne blouznit a přehřívat se. Tentokrát bylo zřejmě zavlažování podceněno a pan prezident se nám tady rozvášnil z přehřátí. My jsme samozřejmě velmi rádi, že chce pan prezident znovu kandidovat na prezidenta. Máme radost, že má koníček a že se na něco upnul. Jelikož si to podle mých zkušeností nenechá rozmluvit, mohu potvrdit, že pan prezident bude skutečně kandidovat na prezidenta.

Vzhledem k tomu, že mu to ústava již potřetí nedovoluje, budeme nyní řešit možné varianty. Některé scénáře již máme připravené, protože jsme tušili, že něco podobného může nastat,“ utíral si z čela pot Jiří Ovčáček, na kterém bylo znát, že by tam nejraději vůbec nebyl.

Divoký kačer je fake news o skutečných událostech, které se sice nestaly, ale mohly by, jakkoliv znějí neuvěřitelně. Ve skutečnosti ale prezidentský závod již odstartoval.

Audioknihy Dominika Landsmana si můžete poslechnout v našem Ikiosku >>>

Video placeholde
Zeman přemlouval Středulu, ať kandiduje na Hrad: „Věřím, Pepo, že tuto výzvu přijmeš.“ • ČTK