Hrací automat

Hrací automat Zdroj: profimedia.cz

Vnitřně vysídlení uprchlíi v Kryvyj Rihu (26. 4. 2022)
Vnitřně vysídlení uprchlíi v Kryvyj Rihu (26. 4. 2022)
Vnitřně vysídlení uprchlíi v Kryvyj Rihu (26. 4. 2022)
Přibližně sto žen a dětí se usadilo v blízkosti brněnského hlavního nádraží. Za dohledu primátorky Markéty Vaňkové je policisté a strážníci převáželi do židenické kasárny.
Pražské KACPU se přestěhovalo do Vysočan
19
Fotogalerie

Vlastenci zuří. Ukrajinci mají v Čechách zadarmo hrací automaty a nemusí platit alimenty

Po vstupném zdarma do zoo a luxusních autech tu je další rána pro již tak osudem zkoušené české vlastence. Podle nařízení vlády v rámci pomoci uprchlíkům mají Ukrajinští uprchlíci v České republice zcela zdarma hrací automaty v hernách a barech, a navíc nemusí platit alimenty.

„Tohle už je vrchol. Nejdřív našim dětem v zoo Ukrajinci vykoukali ta nejlepší zvířata, navíc zadarmo, pak se tu po silnicích prohánějí v luxusních autech a teď budou mít zadarmo i hrací automaty? Jak k tomu přijde obyčejný český občan? Já si hraní na automatech musím platit ze svého. Měsíčně na automatech protočím nejen peníze na nájem, ale i na jídlo. Dlužím díky tomu, kam se podívám, žena mě opustila i s dětmi a stát na mě kašle? Radši zaplatí automaty ukrajinským líným netáhlům, místo aby vláda podpořila slušného občana, který tvrdě dře na to, aby si vždycky večer loupl pár lachoutů a pořádně protočil bubny?“ rozčiluje se Jan Bouda z Plzně, který jako jeden z mnoha dalších nesouhlasí s tím, aby Ukrajinci měli zadarmo hrací automaty.

„A do toho ještě ty alimenty. Jak to, že oni je platit nemusí a my jo? Já je teda neplatím, protože peníze na alimenty protáčím v bubnech, ale i tak je to nefér. Navíc vzhledem k tomu, že je neplatím, mám už od soudu podmínku a příští měsíc bude další slyšení, protože na ně prostě nemám. Proč stát nezasáhne? Proč mi nepomůže?“ rozbrečel se pan Bouda.

Pan Bouda není jediný, kdo cítí z nové formy pomoci Ukrajincům spravedlivou hořkost. Hrací automaty a alimenty jsou mezi vlastenci dost citlivé téma.

„Automaty jsou moje jediná radost. Hraju na ně už deset let a za tu dobu si myslím, že o tomto sportu už něco vím. Vypěstoval jsem si v ruce speciální grif, kdy tlačítko mačkám v určitých intervalech tak, abych zvýšil šanci na výrhu. Onehdá jsem si vybouchal u nás v herně dvacet tisíc,“ chlubil se pan Arnošt Vlahý z Chomutova, který minulý týden na hracích automatech vyhrál dvacet tisíc, načež prohrál třicet tisíc na ruletě.

„Dlouhodobě jsem sice v minusu, ale já mám fištróna. Já vím, že pokud chceš zisk, musíš něco investovat. Hrací automaty jsou má dlouhodobá investice a už se blíží doba, kdy se to obrátí a já začnu vyhrávat pravidelně,“ dodal.

„Tahle investice mě ale stála za ty roky dost peněz. Abych byl na takové úrovni, jako jsem dnes, musel jsem pro to hodně obětovat. Ne jen peníze, ale hlavně čas s rodinou. Mému synovi bude letos deset let a od jeho osmi jsem ho neviděl. Já to ale dělám hlavně pro něho. Obětuju náš vztah, aby se on měl líp. No a tohle všechno Ukrajinci dělat nemusí. Prostě mají automaty zadarmo. To není fér. Proč nemůžu mít hrací automaty zadarmo já? Stát na svoje lidi kašle,“ odplivl si znechuceně pan Vlahý a šel raději na bubnech protočit deset tisíc, které zdědil po otci, který měl ten den zrovna pohřeb.

Komunita českých vlastenců je ze všech těch výhod Ukrajinců rozhořčena. Pokud projde chystaný návrh vlády, že budou mít Ukrajinci zadarmo lahváče, chystají se masivní demonstrace.

Divoký kačer je fake news o skutečných událostech, které se sice nestaly, ale mohly by, jakkoliv znějí neuvěřitelně. Miliony uprchlíků před ruskou invazí na Ukrajinu jsou však smutná skutečností.

Video placeholde
Uprchlická krize: Jaké jsou cílové destinace ukrajinských uprchlíků? • Videohub

Audioknihy Dominika Landsmana si můžete poslechnout v našem Ikiosku >>>