Tomio Okamura

Tomio Okamura Zdroj: Blesk:Jakub Poláček

Předseda SPD Tomio Okamura v pořadu Partie TV Prima (20.2.2022)
Jednání Sněmovny o pandemickém zákoně: Předseda SPD Tomio Okamura (16.2.2022)
Jednání Sněmovny o pandemickém zákoně: Předseda SPD Tomio Okamura a předseda klubu Radim Fiala (16.2.2022)
Jednání Sněmovny o pandemickém zákoně: Předseda SPD Tomio Okamura (15.2.2022)
Jednání Sněmovny o důvěře vlády: Porada šéfů stran (13.1.2022)
14
Fotogalerie

Tomio Okamura má problém. Sociálka mu odebrala několik poslanců

Přední český Japonec a bojovník proti všemu, co zrovna frčí, Tomio Okamura, čelí v posledních dnech poměrně závažným problémům. Několik jeho poslanců a členů hnutí SPD mu totiž zabavila sociálka.

„Bylo to dlouhodobě neudržitelné. Nelze říci, že by se o své poslance a členy hnutí pan Okamura nestaral. Chodili vždy relativně čistě oblečení a byli podle lékaře dobře živeni, tedy je pan Okamura skutečně poctivě krmil. Po této stránce bylo vše v pořádku. 

Co ale nebylo v pořádku, tak to bylo jejich nadužívání nad rámec jejich kapacity a dovedností. Pan Okamura po svých poslancích chtěl, aby ve společnosti fungovali samostatně. Aby si sami došli na záchod anebo aby poskytovali rozhovory do médií. Toto jejich vědomé přepínání vedlo ke stresovým vypětím. Ti lidé pod vedením Tomia Okamury trpěli. Byli neustále stavěni před výzvy a museli se překonávat. Tito lidé ale nejsou k něčemu takovému stavěni. Oni chtějí mít svůj klid. Potřebují mít nějaké stabilní zázemí, jinak se cítí nekomfortně,“ tvrdí Anežka Krátká z Úřadu sociálního zabezpečení, který zabavení některých poslanců provedl. 

„U nás nezůstanou dlouho. Některým se pokusíme najít nové rodiny. Jiné se pokusíme pod dohledem sociálního pracovníka zařadit zpět do společnosti,“ dodala Anežka Krátká. 

Zatímco sociální pracovnice mají plné ruce práce se členy hnutí SPD, sám předseda tvrdí, že to je bezprecedentní zasahování do lidských práv a svobod. 

„To je cenzura mého hnutí. Oni mi zabavují poslance a členy, tak kde to jsme? My jsme demokratická strana plná demokratických lidí, kteří mají demokratické názory. Někdo válku na Ukrajině odsuzuje, jiný zase podporuje. Tomu se říká demokracie a my jsme jediné hnutí, které má pluralitu názorů. My se nebojíme říci pravdu o konfliktu na Ukrajině. My se nebojíme přiznat, že fandíme Rusku. To se ostatní bojí, i když mu skutečně fandí,“ rozčiloval se Tomio Okamura na Facebooku.

„Já jsem se v minulém příspěvku špatně vyjádřil. My jako SPD Rusku nefandíme. Válku odsuzujeme. Ale pokud někdo Rusku fandí, my to akceptujeme a bereme to jako demokracii,“ přispěchal Tomio Okamura s dalším videem na Facebooku, ve kterém to předešlé video vysvětluje. 

Tomio Okamura se může na Facebooku rozčilovat, jak se mu zlíbí, ale nebude mu to nic platné. Zabavené poslance nejspíš zpět do své péče již nedostane, a aby je mohl nahradit, musí naučit své ostatní členy alespoň číst a psát. 

Aby toho nebylo málo, sociálka začala bedlivě sledovat europoslance za SPD Ivana Davida, který hlasoval proti sankcím Rusku a tvrdí, že útok v Kramatorsku nespáchali Rusové, ale sami Ukrajinci. Až Okamurovi sociálka zabaví i Davida, zbude mu už jenom Míla Rozner, kterého drží Okamura ve sklepě daleko od lidí i novinářů. 

Divoký kačer je fake news o skutečných událostech, které se sice nestaly, ale mohly by, jakkoliv znějí neuvěřitelně. Skutečností ale například je posilování ODS a obhajoba Petra Fialy v čele strany.

Audioknihy Dominika Landsmana si můžete poslechnout v našem Ikiosku >>>