Ilustrační snímek

Ilustrační snímek Zdroj: Blesk:Karel Kopac Karel Kopáč

Kystráček se svým zvláštním zbarvením je v Zoo Praha pozoruhodným zpestřením Darwinova kráteru.
Balonky nesmí chybět na žádné oslavě, ani na té v zoo.
Vyhraje si s čímkoliv, třeba i se suchou trávou.
Mládě srší energií a kolem sebe rozdává spokojené úsměvy.
Mláďata předvádějí akrobatické kousky.
19
Fotogalerie

Ukrajinci v pražské zoo vykoukali ta nejlepší zvířata. Na české děti zbyly jenom kozy, kachny a nemocná lama

Nestačí, že uprchlíci z Ukrajiny mají značkové oblečení a nejnovější mobily. Teď ještě ukrajinské děti vykoukaly v pražské zoo ta nejlepší zvířata a na nebohé české děti zbyly už jen ta nezajímavá nebo nemocná. Na tuto skutečnost poslední dobou upozorňuje stále více a více návštěvníků zoo, ale i lidí, kteří v zoo vůbec nikdy nebyli.

„Přijeli jsme s dětma do zoo. Děti se těšily na šimpanze a na kočkovité šelmy. U vstupu jsme zaplatili na rozdíl od Ukrajinců plnou cenu, protože na nás vláda kašle, a se skřípáním zubů jsme vešli do areálu. Jaké bylo naše překvapení, když jsme za celou dobu v areálu zoo narazili pouze na kozy, nějaké ptáky a jednu nemocnou lamu. Zbylá zvířata byla již vykoukaná od Ukrajinců,“ postěžoval si pan Jaromír z Kolína, který válku na Ukrajině sice odsuzuje, ale nelíbí se mu, jak jsou u nás Ukrajinci protežováni.

„Zatímco naše děti posmutně sledovaly, jak ve výběhu umírá opelichaná lama stářím, ukrajinské děti se mohly kochat opicemi, slony a bůhví čím ještě. Je tohle fér?“ ptal se pan Jaromír.

Podle očitých svědků, kteří v zoo nikdy nebyli, jsou ta nejlepší zvířata Ukrajinci nejen okoukaná, ale ukrajinské děti oproti těm našim mají přístup do pavilonů, kde zoo chová ty největší zvířecí poklady.

„Vím od jednoho známého, který v zoo prodává langoše, že ukrajinské děti mají speciální prohlídkový okruh, který je našim dětem zapovězen. Ukrajinské děti tak ve speciálním pavilonu mohou vidět jednorožce, ptáka noha nebo živého tyranosaura rexe. To je neskutečné tohle. Samé výhody,“ rozčiloval se pan Antonín Bláha z Olomouce, který se ve volném čase zabývá monitoringem ukrajinských uprchlíků a odhalováním jejich neskonalého blahobytu.

Existenci speciálního pavilonu jen pro ukrajinské děti s jednorožci, dinosaury a mýtickými bytostmi pražská zoo nepotvrdila, ale ani nevyvrátila. Na přímý dotaz, zda svého jednorožce ukazují jen ukrajinským dětem, zatímco české děti se musí smířit se zbytky v podobě holuba nebo koně, nikdo z vedení zoo neodpověděl.

Co už ale lze potvrdit, je částečná vykoukanost některých velmi žádaných zvířat.

„Mohu potvrdit, že například nosorožci nebo gorily jevily veliké příznaky vykoukanosti ze stran ukrajinských návštěvníků. Proto jsme se raději rozhodli je na chvíli stáhnout do vnitřních výběhů, které nejsou zpřístupněny veřejnosti. V těchto prostorách se zvířata zotavují z vykoukání. Kdy proběhne jejich návrat do venkovních výběhů, zatím nejsme schopni určit,“ potvrdil zaměstnanec pražské zoo, který si nepřál být jmenován.

Divoký kačer je fake news o skutečných událostech, které se sice nestaly, ale mohly by, jakkoliv znějí neuvěřitelně. Útok Ruska na Ukrajinu je však smutnou skutečností.

Audioknihy Dominika Landsmana si můžete poslechnout v našem Ikiosku >>>