Vítání amerického konvoje.

Vítání amerického konvoje. Zdroj: Reflex

Zeman se v Pekingu sešel s Putinem na konferenci o čínské Hedvábné stezce.
Miloš Zeman, Vladimir Putin
Český prezident v Rusku kritizoval článek, ve kterém se píše, že bychom měli být vděční za okupaci v roce 1968. Chce jasný distanc od představitelů federace
Miloš Zeman se v Rusku setkal s Vladimírem Putinem a účastnil se také rusko-českého ekonomického fóra. Kde kritizoval Rusko za článek o okupaci Československa
Miloš Zeman se v Rusku setkal s Vladimírem Putinem a účastnil se také rusko-českého ekonomického fóra. Kde kritizoval Rusko za článek o okupaci Československa
16
Fotogalerie

Zeman je naše historická součást, vzkázal Putin. Uznal jeho nezávislost a chystá se evakuovat Hrad do Ruska

Poté, co prezident Ruska Vladimir Putin ve svém plamenném projevu uznal nezávislost dvou separatistických republik na východě Ukrajiny, kam vyslal „misi na zajištění míru“, začal spřádat další plány na zajištění klidu a pohody v Evropě a ve světě. Mezi jeho další akce k zajištění míru patří uznání prezidenta České republiky Miloše Zemana za nezávislého a zajištění evakuace Pražského hradu zpět do Ruska.

„Miloš Zeman a jeho spolupracovníci jsou historickou součástí Ruska. Jsou to naši přátelé. Naši bratři. Naši lidé. My nemůžeme a ani nehodláme naše lidi zklamat a opouštět. Podepsal jsem dekret, který uznává samostatnost Miloše Zemana a jeho spolupracovníků,“ potvrdil médiím Vladimír Putin.

Po uznání Miloše Zemana za nezávislého se začal Hrad připravovat na velikou evakuaci do Ruska.

„Ještě musíme doskartovat pár tajných dokumentů, nachystat rampu pro vozíček a potom už jenom probudíme pana prezidenta a vyrážíme,“ potvrdil Vratislav Mynář, že se Pražský hrad stěhuje do Ruska.

Podle zdroje blízkého Hradu nikdo s tak rychlým vývojem nepočítal. Doposud není vše doskartováno a tým kolem prezidenta Zemana maká na sto deset procent.

„Vráťa šacuje všechny skříně a komody na zámku v Lánech. Jde hlavně po stříbru a historických předmětech. Vše samozřejmě diskrétně pod rouškou stěhování rovnou střílí přes e-bay. To Martin si žádné servítky nebere a s několika chlapy na Hradě obchází místnosti a vytrhává ze zdi měděné dráty,“ potvrdil zdroj blízký Hradu, že jak Vratislav Mynář, tak Martin Nejedlý neotálejí a na poslední chvíli honí před evakuací resty.

„Dnes je požehnaný den,“ vzkázal na Twitteru tiskový mluvčí prezidenta Jiří Ovčáček, který připojil fotografii Karlova mostu. To je prozatím jeho jediné vyjádření k situaci. Podle všeho ho blížící se evakuace do Ruska zastihla nepřipraveného, takže si balí žalmy do baťůžku, a nemá tak čas na nic jiného.

Uznání prezidenta Miloše Zemana ze strany Ruska za samostatného odsoudila většina Senátu i Poslanecké sněmovny včetně vlády.

„Je to neodpustitelný zásah do suverenity České republiky. Rusko nemá žádné právo uznat samostatnost Miloše Zemana, ač je možná historickou součástí Ruska. My budeme apelovat na Evropskou unii, aby ještě o trochu více zvýšila sankce proti Rusku. Žádáme okamžité odstavení ruských kol ze všech Evropských lunaparků. Rovněž chceme znatelně omezit příjem ruského plynu, a to až o tři procenta. To je naučí,“ vzkázal výhružně premiér Petr Fiala na tiskové konferenci oděn do zelených maskáčů s vojenskou přilbou na hlavě, aby tak Putina zastrašil.

Divoký kačer je fake news o skutečných událostech, které se sice nestaly, ale mohly by, jakkoliv znějí neuvěřitelně. Skutečností ale je, že se Putin snaží nastolit nový řád ve světě.

Audioknihy Dominika Landsmana si můžete poslechnout v našem Ikiosku >>>